Lammeskank med marokkansk krydring
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Studio Dreyer-Hensley

Lammeskank med marokkansk krydring

Lammeskanker er hot som bare det, og det er en svært velvillig råvare for den som liker å eksperimentere med smakstilsetninger. I denne retten kombineres marokkanske smaker med kinesisk teknikk.

Fremgangsmåte

  1. Legg kjøttet i en tykkbunnet kjele sammen med alle ingrediensene bortsett fra honning og smør. Fyll opp med kaldt vann.
  2. Dekk med lokk eller dobbelt lag med folie. Kok opp og skru ned varmen. La stå og trekke i 3 timer. Ta av platen, avkjøl uten lokk og sett på kjøl til dagen etter.
  3. To timer før servering fjernes mest mulig av det stivnede fettet på toppen. Lammeskankene tas opp av kraften og legges i en ildfast form.
  4. Sil kraften og ha den i en kjele. Kok opp og reduser til halvparten. Skum av fett og andre partikler underveis.
  5. Smak til med honning og evt. mer salt. Sausen skal være søt med ikke klissete. Hvis du ønsker en tykkere saus, kan du røre ut 1 ss maizenna i 2 ss vann og piske blandingen inn i sausen. Kok opp. Hold den varm.
  6. Dekk lammet med smør og sett inn i ovnen ved 180 -200 grader. Pensle med kraften i bunnen av pannen hvert 20 minutt. La stå i ca 40-45 minutter.

Server med den glovarme sausen, couscous tilsmakt med safran, kokte grønnsaker og eventuelt syltet sitron for at det skal bli mest mulig autentisk. Den kan du lage selv (selv om det tar minst en måned) eller kjøpe ferdig, men pass på at du ikke velger noen som er syltet med sukker, for det er noe helt annet.

Flere fristende lammeretter finner du her

Syltede sitroner:
  1. Vask sitronene og tørk dem. Skjær bort et lite stykke av begge endene. Sett sitronen på høykant og del den nesten i to. La det være igjen et par cm. Snu den og gjenta men slik at sitronen nesten blir delt i to.
  2. Fyll skjæreflatene med så havsalt du får plass til. Legg sitronene en etter en i et vidt og helt rent sylteglass. Press dem godt sammen. Sitronsaften vil etter hvert fylle tomrommet. Fyll opp med sitronsaft til alt er dekket.
  3. Skru på et tett lokk og la stå på kjøkkenbenken i minst 4 uker. Før bruk skylles sitronene. Når glasset er åpnet, må det oppbevares i kjøleskap. Tåler minst seks måneder.

Flere lammeretter fra hele verden finner du her

Mange herlige oppskrifter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her