- Sett ovnen på 200 grader.
- Vask og skrell grønnsakene. Hakk løk, hvitløk og chili, skjær gulrøttene i skiver og selleriroten og pastinakken i terninger.
- Varm opp en tagine eller en ovnsfast gryte på komfyren. Brun litt og litt kjøtt av gangen i olivenolje til det har fått fin farge på alle sider.
- Ta ut kjøttet og tilsett løk og hvitløk, de oppskårne grønnsakene, pepper, kakao, salt, laurbærblad og chili. Stek alt sammen i et par minutter.
- Legg i kanelstangen, ha i kjøttet og hell over vann og kalvekraft. Kok opp, sett på lokket og sett formen in i ovnen i cirka 1 time eller til kjøttet er mørt.
- Del fikenene i fire båter. Legg dem i gryten og la koke med de siste minuttene, spar eventuelt noen båter til pynt.
Serveres med bulgur eller couscous.
Tips: Tagine er et kokekar i leire som er vanlig å finne i Nord-Afrika, men du kan godt bruke en jerngryte eller liknende med lokk.
Bruk gjerne flytende kraft i stedet for buljongterninger i denne retten.
Flere lammeretter fra hele verden finner du her
Her finner du mange deilige gryteretter