- Bland sukker og romtemperert smør godt sammen. Rør inn egget.
- Tilsett mørk sirup, krydder og natron. Bland til slutt inn mel til deigen blir passe fast.
- Dekk deigen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.
- Sett ovnen på 170 grader.
- Ha mel eller bakepapir på et bord og kjevle ut deigen til en ca. 5 mm tykk leiv.
- Stikk ut pepperkakefigurer eller del opp til pepperkakehus.
- Stek pepperkakene midt i ovnen ved 170 grader i ca. 10-12 minutter. Avkjøl og pynt med glasur og annen pynt.
- Glasur:
- Bland sammen eggehvite, melis og sitrondråper til en melisglasur. Rør til den er klumpfri, glatt og fast.
- Fyll glasuren i en konditorpose eller en tykk frysepose og knyt igjen. Hvis du bruker en frysepose klipper du et lite hull i et av hjørnene.