Start med å dele potetene i 2-3 cm tykke skiver, legg i varm panne med matfett og stek. Mens potetene steker, strimler du hvitkåler og skjermer løken i skiver. Når potene myknes og har fått farge, tar du stekepannen til side. Ta en dypere panne og legg i matfett, løk og hvitkål. Tilbered kålen og løken på medium varme, så de sakte karamelliseres. Rør om innimellom. Det er viktig å la kålen få en fin farge, sånn at den blir skikkelig søt og smakfull.
Vend potene ned i pannen med kål og løk, sett pannen over varme og rør sammen. Tilsett all fløten, og la det koke til fløten tykner til ønsket konsistens. Salte etter smak.
Nå er det snart klart til å spises. Topp retten med eplebiter og strø rørt eller fersk tyttebær over.
Tips:
Er det fortsatt bart ute, kan man toppe retten med den viltvoksende urten vassarve, den smaker som spinat.
Denne retten passer også veldig godt til å tilberedes ute
Server denne sjokoladedrikken mens du lager maten eller som dessert
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig