Fyr opp gass- eller kullgrillen der du tilrettelegger for indirekte varme. Temperaturen skal være rundt 250 grader.
Skjær et rutemønster i skinnet på ribba. Snittene skal gå ned til fettlaget. Dette kan droppes, men for å få skikkelig sprø svor kan du også la ribba ligge med skinnsiden ned i grovsalt i 48-24 timer i kjøleskapet.
Dryss godt med salt og pepper og gni det godt inn.
Fyll en ildfast form eller et stort aluminiumsbeger med 3 desiliter vann. Plasser ribberisten i vannbadet og legg ribben på med svoren opp. Kjøttet skal ha en bue.
Sett ribba på indirekte varme i 30 minutter.
Etter en halvtime skrur du ned temperaturen til 150 grader. Når kjernetemperaturen når 71 grader tar du ribba ut av grillen og lar den hvile i 15 minutter (den blir ikke kald).
Del opp i porsjonsstykker og server.
Tilbehør til juleribbe finner du her
Her er oppskriften på klassisk ribbe med sprø svor
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig