- Skjær lokk av stilkene på tomatene og paprikaen og legg lokkene til side. Ta ut frøene av paprikaene. Hull ut tomatene med teskje og legg innmaten til side.
- La tomatene stå opp ned og renne av seg. Ta vare på juicen, den brukes i fyllet sammen med innmaten. Dryss litt sukker i tomatene like før de skal fylles.
- Stek løken i litt varm olje til den begynner å ta farge. Tilsett auberginen og la den steke med et par minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene til fyllet og tomatinnmaten. Bland godt og fordel fyllet i tomatene og paprikaene. Ikke fyll dem for full, risen må ha plass til å svelle.
- Legg på lokkene og sett grønnsakene tett sammen i en ildfast form.
- Rør ut tomatpuré i olje og drypp det over. Dryss med oregano eller rigani.
- Stek ved 175 C i 45-60 minutter. Øs med kraften i formen av og til. Sjekk at risen er mør.
Server de fylte grønnsakene varme, lunkne eller kalde.
Se våre andre oppskrifter på fylte grønnsaker