Kyllinggryte med okra kotopoulo med bamies som i Hellas
Foto: Istok

Kyllinggryte med okra kotopoulo med bamies som i Hellas

Slik lager de kyllinggryte i Hellas

Fremgangsmåte

  1. Skyll kyllingstykkene og tørk dem godt med kjøkkenpapir.
  2. Varm oljen i en stor kasserolle og stek kyllingstykkene pent brune på alle sider, stek i flere omganger.
  3. Ta opp kyllingen. Ha løk i oljen og stek til den er gyllen.
  4. Ha kyllingstykkene tilbake i kasserollen sammen med tomater, tomatpuré, buljong, oregano og litt salt og pepper. Legg på lokk og la gryten koke på svak varme i 30 minutter.
  5. Rens i mellomtiden okraen, skjær av den ytterste delen av stilkfestet, men skjær av så lite som mulig. Dypp okraen i en bolle med kaldt vann og la den renne av. Legg den på toppen av kyllinggryten og rist forsiktig på kasserollen.
  6. Dryss på litt mer salt og pepper og legg lokk på. Kok på svak varme i 30 minutter. Ikke rør gryten etter at okraen er tilsatt, bare rist forsiktig på kasserollen av og til.
  7. Server kokte eller stekte poteter til.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her