Legg makrellen på grillen sammen med cherrytomat og asparges. Du serverer med en deilig salta og tilsvarende dressing. Det er bare å glede seg.
Legg makrellen på grillen sammen med cherrytomat og asparges. Du serverer med en deilig salta og tilsvarende dressing. Det er bare å glede seg.
Det blir knapt bedre enn fish and chips laget på denne måten. Silkemyk fisk omkapslet av knasende sprø røre er snadder for store og små. Ertepurè og tartarsaus er klassisk tilbehør.
Denne massive kokoskaken er inspirert av en som stjernekokken Thomas Keller har gjort legendarisk.
Causa er en potetrett som tradisjonelt serveres som to lag med potetpure med fisk, avocado og majones i mellom. Her er en annen variant.
Pokè bowl eller Pokèbolle er for mange den nye sushien og en stor konkurrent til fredagstacoen. Her kan hele familen trikse og mikse og lage sin egen favoritt. Raskt og lage, utrolig godt og næringsrikt.
Hvem liker vel ikke gyllenstekt sprøtt brød med myk og klissete ost som pipler ut mellom de to skivene. Her får du oppskriften på tidenes beste toast.
Denne luksuriøse oppskriften blander to av de deiligste sjømatrettene; skagenrøre og lobster roll. En enkel rett for dager du virkelig skal flotte deg.
Deviled eggs eller fylte egg, er et perfekt tilskudd til et hvert koldtbord eller festlig anledning. Enkelt å lage, og enkelt å spise.
I denne salaten kan du bruke enten kryddersild, som demper den markante sildesmaken, eller spekesild, som altså har en renere karakter.
Ved å marinere gravlaksen i rødbeter, får du et fint fargespill samtidig som smaken dreier seg i mer fruktig-jordlig retning. Kanskje dette blir din nye favoritt.
Waldorfsalat med bygg smaker bedre og metter lenger enn vanlig waldorfsalat. Passer veldig godt til kalkun eller skinkestek.
Vossakorv er godt og mettende. Den kan brukes til mye godt som et tapasbord. Her er et forslag: Egg og vossakorv i grønn karridressing.
Bør ha sild på menyen hele året, ikke bare til jul. Her er oppskriften våre naboer i øst bruker
Javisst kan du ha salt pålegg på vafler. Det vet alle som bor nord i landet. Og i Østfold hvor vafler erstatter lompe til pølsa.