- Skjær brosme i serveringsstykker. Finhakk basilikum og dryss det over fisken sammen med litt salt.
- Skjær aubergine og squash i skiver, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk, og skjær paprika i strimler.
- Stek aubergine og squash i olivenolje i en stekepanne, og sett til side. Fres rødløk, hvitløk og paprika, til løken er blank og myk.
- Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, hvitvinseddik og sukker, og la det surre i 1 minutt. Ha i vann og gi det et oppkok.
- Tilsett aubergine og squash, basilikum og persille, og smak til med salt og pepper.
- Bland fiskestykkene inn med grønnsakene og la det surre under lokk i ca. 10 minutter til fisken er mør og alle smakene har blandet seg med hverandre. Dryss over basilikum og oliven rett før servering.
Hvitløksmajones:
Knus hvitløk og bland det sammen med sitronsaft og majones.
Server middelshavsgryten med godt brød og hvitløksmajones.
Tips:
Du kan bruke annen type hvit fisk til denne retten. Nanbrød eller focaccia passer utmerket til denne gryten.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig