- Varm pannen til medium lav varme eller skru på toastjernet.
- Smør majones på alle 6 skivene pass på at du kommer godt ut i kantene, snu dem, og smør 3 av skivene med dijonsennep og 3 av skivene med smør.
- Bland de to ostetypene i en skål og fordel over de tre skivene med dijonsennep, topp med smørskiven.
- Stek i 3-4 minutter på hver side i pannen (gjerne med en tallerken med litt vekt oppå), eller 3-4 minutter i toastjernet.
Tips:
Skjær brødskivene i 1cm tykke skiver. Blir de for tykke brenner brødet seg før osten rekker og smelte, og er de for tynne for toasten for lite struktur til å holde den smeltede osten.
Majones har høyere røykepunkt en smør, og sørger derfor for at toasten blir gyllen og ikke brent.
Revet ost smelter fortere og jevnere enn skivet. Dette forhindrer at brødet brenner seg før osten rekker å smelte.
Lager du toasten i en stekepanne lønner det seg å bruke brød med litt struktur alà surdeigsbrød. Om det er litt hullete pipler bare osten igjennom og blir sprøstekt. Det er godt.
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich