Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.
Les hele sakenDet er bare formen på glasset som ikke stemmer. Men smaken er så nær originalen som det er mulig å komme.
Les hele sakenØnsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.
Les hele sakenDen er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .
Les hele sakenGin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.
Les hele sakenUkens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.
Les hele sakenDet er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.
Les hele sakenIrish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.
Les hele sakenDen fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.
Les hele sakenVi starter julesesongen med en knallrød og farlig god drink. Harahorn X-Mas Edition Gin sørger for julestemningen og tranebærjuice for friskheten.
Les hele sakenSammen med vodka, melk, vanilje og kanel, får du en smaksbombe av en drink. Perfekt start på helgen, enten du er i halloweenmodus eller ei.
Les hele sakenNår du kjøper en bunt med mynte, er det lett for at mesteparten havner i søpla. Lager du myntesirup, har du en ingrediens som kan brukes utover høsten. Som i denne drinken.
Les hele sakenMed friske eller fryste bær fra hagen eller skogen blir denne helnorske klassikeren enda bedre.
Les hele sakenDet heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.
Les hele sakenMed dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.
Les hele sakenSnodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.
Les hele sakenJack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.
Les hele sakenSammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.
Les hele sakenOld Cuban Cocktail er en lekker kombinasjon av fatlagret rom, masse mynte, lime og litt champagne.
Les hele sakenMoscow Mule er den historiske drinken som var med på å kickstarte cocktail-kulturen i Amerika på 50-tallet. Den er fortsatt mange bartenderes favoritt.
Les hele sakenDenne ukens drink har et litt spesielt navn, men den er ikke så skummel som navnet antyder.
Les hele sakenBringebærene bidrar også med syrlighet som er en av smaksbærerne i en daiquiri.
Les hele sakenUkens drink, Vanilia Sour, er basert på Absolut Vanilia som ble lansert med brask og bram for 20 år siden. Og fortsatt er populær.
Les hele sakenGin fizz er en ekstra frisk slektning av gin tonic. Og så klassisk som den kan bli. Her har den fått litt sommerlig hjelp av hylleblomst for at den skal bli ekstra innsmigrende.
Les hele sakenDenne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.
Les hele sakenVannmelon gjør den ekstra leskende og fruktig.
Les hele sakenUkens drink, Sea Breeze, er en populær sommerdrink som normalt består av tre ingredienser. Så ikke på baren Eero på toppen av Ambassaden i Oslo, hvor den er et populært innslag i sommer.
Les hele sakenHar du laget hylleblomstsirup, vet du nå hva du skal bruk den til.
Les hele sakenMen drinken må du altså på Himkok for å smake. Vel verd turen. Selv kan du eksperimentere med utgangspunkt i oppskriften på en mer klassisk Old Fashioned, takket være tips fra Himkok.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenDen 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele sakenDen 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele sakenEller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.
Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.
Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.
De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.
Les hele sakenKoreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.
Les hele sakenEtterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig
Les hele sakenSushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenKombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.
Les hele sakenPosjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.
Les hele saken