Ukens drink
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Foto: (Nuet)

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.
22 November 2024 - 12:00

Den som har drukket karsk, vet at det ikke er en kvalitetsdrikk, all den tid den ofte lages med kjip (tynn) kaffe og dårlig hjemmebrent - og til nød en sukkerbit.

Men konseptet md å blande kaffe og brennevin er velkjent utover våre landegrenser, og Irish Coffee er en av de mest populære varme drikkene også her. Karsk kaller man det imidlertid ikke, men derfor valgte mannen bak brennevinsmerket Nuet å kalle sin nye akevittlikør for Luksuskarsk. Den er altså noe helt annet, og basert på Nuet Dry Aquavit, hasselnøtter, sukker og kaffe. 

Om ikke alle ingrediensene er norske, gir definitivt likøren en norskere karakter til kaffedrinken. Nedenfor finner du også oppskriften på en norskere Espresso Martini. 

Luksuskarsk - helnorsk svar på Irish Coffee - drinkoppskrift

Luksuskarsk - helnorsk svar på Irish Coffee - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Bland Luksuskarsk og kaffe i en kopp eller varmebestandig glass.
  2. Topp med pisket kremfløte.
  3. Dryss over karve. 

Råvarer:
Nuet Luksuskarsk

Sendt inn av Nuet

Vurder oppskriften

Karsk Martini - helnorsk svar på Espresso Martini - drinkoppskrift

Karsk Martini - helnorsk svar på Espresso Martini - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll en shaker med is. 
  2. Hell over ingrediensene.
  3. Rist kraftig.
  4. Sil over i et avkjølt martiniglass.
  5. Dryss over karve. 

Tips: For en mildere smak, kan akevitten erstattes med vodka.

Råvarer:
Nuet Luksuskarsk
Nuet Dry Aquavit

Sendt inn av Nuet

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
Dagens rett

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret

De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her