Ny kåring: Årets Sommelier
Med denne kåringen ønsker Norsk Vinkelnerforening å øke fokus på sommelierfaget og alle de dyktige sommelierene som jobber rundt i det ganske land.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Med denne kåringen ønsker Norsk Vinkelnerforening å øke fokus på sommelierfaget og alle de dyktige sommelierene som jobber rundt i det ganske land.
Les hele sakenBli med og opplev 35 inspirerende og dyktige vinprodusenter fra hele Europa! La deg begeistre av bredden og kvaliteten i alt fra store internasjonale produsenter til små familiedrevne vingårder.
Les hele sakenDen 27 år gamle sørlendingen som nå gjør trønder av seg, er en av to mestvinnende vinkelnere i Norge.
Les hele sakenKristiansanderen Henrik Dahl Jahnsen (26) er på nytt landets beste vinkelner.
Les hele sakenBli med på en fabelaktig vinsmaking hvor du kan oppleve flere hundre viner fra noen av de mest interessante vinprodusentene i Australia.
Les hele sakenDen fjerde runden av Bryggeribråk er i gang og bråksjef Hans Tryggvason på Håndverkerstuene venter kraftig vekst i antall gjester.
Les hele sakenSverige tok gull, Irland bronse, og både Norge, Danmark og Finland er blant verdens 15 beste nasjoner.
Les hele sakenBli med og opplev åtte utsøkte champagner fra et av de mest velrenommerte vinhusene, og lær mer om et av verdens mest berømte vinområder
Les hele sakenSmak åtte viner fra Rioja hvorav fire er helt spesielle. Du blir nemlig servert utvalgte gran reserva-viner fra fire tiår: 1970, 1987, 1991 og 2004.
Les hele saken24 år gamle Henrik Dahl Jahnsen er en av de yngste VM-deltakerne gjennom tidene. Men lar ikke alder stå mellom.
Les hele sakenToscana er verdensberømt for sine fantastiske viner. Bli med og lær mer om området og smak hele 12 viner, deriblant flere årganger av toppvinen brunello.
Les hele sakenBli med og opplev åtte utsøkte champagner, deriblant noen virkelige godbiter, og lær mer om et av verdens mest berømte vinområder.
Les hele sakenHan er Norges beste vinkelner i år som for to år siden. Og i april deltar han i sommelier-VM i Argentina.
Les hele sakenBli med på en fabelaktig vinsmaking hvor du kan oppleve flere hundre viner fra noen av de mest interessante vinprodusentene i Australia.
Les hele sakenBli med og opplev sju utsøkte champagner fra et av de mest velrenomerte vinhusene i champagne, og lær mer om et av verdens mest berømte vinområder
Les hele sakenLær om verdens beste musserende viner og smak 10 elegante champagner med en av landets fremste vinkjennere, Toralf Bølgen.
Les hele sakenHils sommeren velkommen og bli med på en utsøkt helaften på Louise Restaurant & Bar.
Les hele sakenBli med og smak 12 utsøkte viner fra et av Sancerres mest kjente vinhus
Les hele sakenOpplev suksessviner fra to kontinenter i perfekt harmoni med en spesialkomponert 5-retters meny på Klosteret restaurant
Les hele sakenEtter dette kurset vet du hva som skiller de mange ølsortene fra hverandre og hva som gjør et øl godt.
Les hele sakenBli med og opplev 9 utsøkte champagner og lær mer om et av verdens mest berømte vinområder.
Les hele sakenOpplev mer enn 20 forskjellige vinhus fra Barolo og resten av Piemonte til en enestående smaking her i Norge.
Les hele sakenBli med å oppleve en vårlig 5- retters meny skreddersydd til 12 viner fra Languedoc i Frankrike.
Les hele sakenGreske Nikolas Giannopoulos har som mål å bli en av verdens 10 beste sommelierer og det fra en vinmessig utpost som er verre stilt enn Norge. Enten du bærer på en lignende drøm eller ei, kan du ha glede av hans tips til hvordan bli bedre.
Les hele sakenSmak enestående viner fra et utvalg av produsenter i et av Frankrikes mest spennende vinområder - Alsace
Les hele sakenYoung Sommelier blir helnorsk og åpner for alle bransjens ansatte under 30 år.
Les hele sakenEtter dette kurset vet du hva som skiller de mange ølsortene fra hverandre og hva som gjør et øl godt.
Les hele sakenLær om verdens beste musserende viner og smak 10 elegante champagner med en av landets fremste vinkjennere, Toralf Bølgen.
Les hele sakenBli med på en unik mulighet til å lære om, og smake, enestående bordeauxviner fra de siste fire tiår sammen med Master of Wine, Sebastian Bredal.
Les hele sakenBli med på en fabelaktig vinsmaking hvor du kan oppleve flere hundre viner fra noen av de mest interessante vinprodusentene i Australia.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenDen 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele sakenDen 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele sakenEller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.
Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.
Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.
De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.
Les hele sakenKoreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.
Les hele sakenEtterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig
Les hele sakenSushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenKombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.
Les hele sakenPosjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.
Les hele saken