Bransje
Unik «ny» konkurranse for bransjens yngste

Unik «ny» konkurranse for bransjens yngste

Young Sommelier blir helnorsk og åpner for alle bransjens ansatte under 30 år.
Aase E. Jacobsen
08 Juli 2015 - 17:02

Det blir kun norske drikkevarer som deltakerne i årets konkurranse for unge vin-, brennevins- og ølkelnere skal testes i.

Alle under 30 år kan delta

Slik får konkurransen som har vært arrangert siden 2002, en helt ny drakt. Temaet for konkurransen skiller seg ut fra andre lignende konkurranser ved at det kun skal brukes norskproduserte drikkevarer.

Dermed er det norsk sider, vin av frukt eller også druer, øl og brennevin som skal dekanteres, tappes, skjenkes og blindsmakes av tre finalister.

Det betyr også at «sommelier» ikke lenger er begrenset til vinkelnere, men også ølkelnere og bartendere.

Aldergrensen er dessuten hevet til 30 år.

Stort publikum

Konkurransen som tidligere gikk samtidig med NM for vinkelnere, er nå flyttet til Matstreif og finalen finner sted 12. september på Rådhusplassen.

I finalen skal tre finalister vise sine kunnskaper. De tre velges ut fra en semifinale hvor alle bartendere, vin- og ølkelnere under 30 år er velkomne til å prøve sine ferdigheter. Alle konkurranseøvelsene er nært knyttet til det som er dagligdagse oppgaver for bransjefolk. Men som kanskje ikke er så kjent blant det store publikum.

Og det blir det mange av i denne konkurransen. Fjorårets Matstreif samlet 150.000 mat- og drikkeglade i løpet av to dager.

Alle kan melde seg til semifinale

Semifinalen som avholdes på Kafe Løve den 7. septemberkl 12-14 består av en teoriprøve og skriftlig blindsmaking. Den er åpen for alle som jobber i en serveringsbedrift og som er under 30 år.

Påmelding til denne gjøres til caroline.tangen@aperitif.no, mob. 97 78 06 16.

Den som vinner konkurransen får en reise for to til Flåm, Flåmsbrygga og Ægir Bryggeri med mange spennende opplevelser inkludert.

Her kan lese mer om alt som er mulig å oppleve

Dette er historien om Flåmsbrygga og Ægir Bryggeri

Den første Young Sommelier fant sted i 2002. Vinner den gang var Alexander Skjefte fra Trondheim.

Les om da Alexander Skjefte vant den første Young Sommelier

Siden har mange framtredende vinkelnere deltatt i denne konkurransen hvis formål er å gi bransjens vinkelnere en arena å trene på.

Young Sommelier arrangeres av Apéritif i samarbeid med blant andre Flåmsbrygga.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her