Bransje
Henrik Dahl Jahnsen tok en soleklar revansje
Foto: (Torjus Berglid)

Henrik Dahl Jahnsen tok en soleklar revansje

Han er Norges beste vinkelner i år som for to år siden. Og i april deltar han i sommelier-VM i Argentina.
Aase E. Jacobsen
12 Februar 2016 - 15:55

Henrik Dahl Jahnsen, daglig leder på Bølgen & Moi Ny-Hellesund, tok en klar seier i årets NM for vinkelnere. Dermed er 24-åringen ekstra godt skodd foran det kommende VM som finner sted i Mendoza, Argentina.

Sterkt fra Colonialen

I årets konkurranse byttet han pallplass med fjorårets vinner, Simon Zimmermann, til daglig vinkonsulent for Tekehtopa. Nummer to ble NM-nykommer Francesco Marzola, vinansvarlig på Colonialen i Bergen.  

Det ble en svært god dag for Colonialen, for hans kollega, Kristoffer Aga, stakk av med seieren i Junior Wine Awards, for vinkelnere under 25 år. I denne konkurransen ble Adrian Breiby fra To Rom og Kjøkken nummer to.

Deltakere i NM:

Henrik Dahl-Jahnsen, Bølgen & Moi, Ny-Hellesund

Francesco Marzola, Colonialen restaurant, Bergen   

Simon Zimmermann, Tekehtopa, Oslo

Marius Fidje Tjelta, Lysebu, Oslo

Christian Engfer, Grefsenkollen Restaurant, Oslo

Remi Hilmar Melano, Klosteret Restaurant, Oslo

Helle Hasting, Geranium, København

Aleksander Iversen, Statholdergaarden, Oslo

 

Deltakere Junior Wine Award:

Kristoffer Aga, Colonialen Resturant, Bergen

Adrian Breiby, To rom og kjøkken, Trondheim  

Marelius Kristiansen Moen, 4 Roser, Tromsø

Sindre Valland, Altona, Bergen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her