Lær alt om konjakkens tidløse smaker i kombinasjon med ost
Felice Capasso fra Sesto Senso Spirits Acedemy tar deg med inn i konjakkens verden og lærer deg hvorfor du bør velge konjakk til ost.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Felice Capasso fra Sesto Senso Spirits Acedemy tar deg med inn i konjakkens verden og lærer deg hvorfor du bør velge konjakk til ost.
Les hele sakenHvor smaksrik, tørr eller syrefrisk du ønsker den, avgjøres gjennom valg av bobler, soda, tonic eller ingefærøl.
Les hele sakenCognac og tonic er et fint alternativ til gin tonic når du vil ha en fruktigere karakter.
Les hele sakenHar du en klunk cognac og litt espresso, smaker den varme sjokoladen ekstra godt.
Les hele sakenTil heder for Amerikas matmor og kanskje verdens første kjendiskokk, Julia Child, server vi den franske klassikeren coq au vin.
Les hele sakenRødfargen får du fra grenadine - eller granateplesirup som du lett lager selv hjemme.
Les hele sakenAnanas, lime og cognac og et lite kick fra Gul Chartreuse er den geniale blandingen signert en av landets beste bartendere. Nemlig Jørgen Dons på Raus i Trondheim.
Les hele sakenMange spår årets 8. marsfeiring til å bli tidenes største. Uansett om du går i tog eller ei, er hører en kakemarkering med. Og denne er av det ekstra gode slaget. Perfekt for den som egentlig ikke har tid å bake kake midt i uka.
Les hele sakenAppelsin, melk og cognac er alt som skal til for å varme opp etter en tur i skibakken, løypa eller til fots.
Les hele sakenSelv om du bytter ut bourbon med cognac, kommer du ikke utenom cocktailbærene.
Les hele sakenHer er whiskyen byttet ut med appelsinlikør, sjokolade og cognac. Det gir kaffedoktoren det som trengs på denne tiden av året.
Les hele sakenCognac, appelsin, vermut og sherry blir sammen en solid smaksbombe som skapt for desemberkos.
Les hele sakenI drinker er en fruktigere cognac med kortere tid i fatet å foretrekke. Sjekk denne testen av 20 cognacer.
Les hele sakenBlant de drøyt 250 produktene som er smakt de siste ukene er det mange gode tips til både egen og andres vinkjeller. Noen av vinene er dessuten satt kraftig ned i pris.
Les hele sakenKombinasjon av ekstra god cognac og sjokolade kan ikke bli annet enn godt. Og den passer like godt kald som varm, i elegant cocktailglass eller i en kopp utendørs.
Les hele sakenDen klassiske kombinasjonen av appelsin og cognac får her en twist som gir ekstra julestemning.
Les hele sakenHaglbyger har ødelagt store deler av avlingen i flere franske vinregioner.
Les hele sakenEller det vil si den norske festen som utspant seg et steinkast unna gallaen hvor de heteste stjernene befant seg.
Les hele sakenMaxime Trijols cognacer fra Grande Champagne er solid håndverk fra ende til annen. Og en god demonstrasjon av dette områdets eksepsjonelle karakter. Men du må ha tålmodighet. Helst 40-50 år. Eller kanskje 80?
Les hele sakenPunsj eller bowle er en veldig takknemlig måte å servere mange på. Denne oppskriften gir suksessgaranti.
Les hele sakenFilmen «100 Years» lanseres først i 2115. Se traileren her.
Les hele sakenCognac kan både nytes til maten, brukes i maten, både i salte og søte retter, eller i drinker. Det er slik cognacprodusentene ønsker å videreutvikle denne tradisjonsrike drikken. Prøv gjerne en av disse oppskriftene.
Les hele sakenNasjonalcognacen, Bache blant venner, har fått ny sjef. Hervé (35) overtar etter sin far Christian (66) og skal sørge både for å ta vare på det viktige norske markedet og ikke minst tilfredsstille den sterkt voksende etterspørselen fra øst.
Les hele sakenGjør stas på din kjære med en herlig champagnecocktail.
Les hele sakenCognac fungerer faktisk sammen med mange syrerike ingredienser, men det er sukkermengden som avgjør resultatet, sier bartender Kristiansen på Rio Nattklubb i Trondheim. Her får du servert en av hans cognacdrinker.
Les hele sakenDenne drinken vil garantert lyse opp en ellers kanskje vellykket sommernatt. Sommeren er som kjent lunefull og da er slike deilige drinker populære å bli servert, spesielt dersom det skulle bli litt kjølig.
Les hele sakenDenne uken serverer vi deg en skikkelig partdrink for den forestående høytiden. Her mikses både cognac og champagne, ingredienser man gjerne har for hånden i tiden frem mot nyttårsaften. Men det absolutt ingen grunn til ikke å benytte anledningen til å pe
Les hele sakenTilbudet av VSOP-cognacer er det all grunn til å fryde seg over. Av de i alt 28 VSOP'ene som er blindtestet oppnår i alt ni fem stjerner - noen med en liten minus. Benytt den forestående julehøytiden til å bli bedre kjent med disse flotte testvinnerne.
Les hele sakenI Apéritifs test av i alt 22 VSOP (Very Superior Old Pale) og to spesiell-VSOP'er fant vi flere svært gode og enda flere gode cognacer. Rimeligst av toppskårerne er Prince de Polignac VSOP som med sin vellagrete blanding av inntil 30 år gamle cognacer tok
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenDen 27. februar har du en unik mulighet til å smake på 8 utsøkte viner fra en historisk vinprodusent fra Burgund. Den første kvinnelige visepresidenten tar selv turen til Norge for å dele sin kunnskap og historier om vinene.
Les hele sakenDen 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele sakenDen 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele sakenDette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!
Les hele sakenNår du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.
28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven - og til veldig gode priser. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.
Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Les hele sakenDen passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.
Les hele sakenApéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenNår du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Les hele sakenSvinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.
Les hele sakenBegge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.
Les hele saken