Cognac

Bak denne sjokoladebomben til 8. mars-feiringen
Cognac
Browniekake med cognactrøffel

Bak denne sjokoladebomben til 8. mars-feiringen

Mange spår årets 8. marsfeiring til å bli tidenes største. Uansett om du går i tog eller ei, er hører en kakemarkering med. Og denne er av det ekstra gode slaget. Perfekt for den som egentlig ikke har tid å bake kake midt i uka.

Les hele saken
God cognac krever god tid
Cognac

God cognac krever god tid

Maxime Trijols cognacer fra Grande Champagne er solid håndverk fra ende til annen. Og en god demonstrasjon av dette områdets eksepsjonelle karakter. Men du må ha tålmodighet. Helst 40-50 år. Eller kanskje 80?

Les hele saken
Cognac kan drikkes også til maten
Cognac

Cognac kan drikkes også til maten

Cognac kan både nytes til maten, brukes i maten, både i salte og søte retter, eller i drinker. Det er slik cognacprodusentene ønsker å videreutvikle denne tradisjonsrike drikken. Prøv gjerne en av disse oppskriftene.

Les hele saken
Et nytt stykke Norge i Cognac
Cognac

Et nytt stykke Norge i Cognac

Nasjonalcognacen, Bache blant venner, har fått ny sjef. Hervé (35) overtar etter sin far Christian (66) og skal sørge både for å ta vare på det viktige norske markedet og ikke minst tilfredsstille den sterkt voksende etterspørselen fra øst.

Les hele saken
Mannen med nesen
Cognac

Mannen med nesen

For Richard Braastad er det totalinntrykket av en cognac som teller. Det er kombinasjonen av fat og alkohol som forteller kjellermesteren om kvaliteten, og da blir all verdens sammenligninger uvesentlige.

Les hele saken
Cognac

En skikkelig drink med cognac

Cognac fungerer faktisk sammen med mange syrerike ingredienser, men det er sukkermengden som avgjør resultatet, sier bartender Kristiansen på Rio Nattklubb i Trondheim. Her får du servert en av hans cognacdrinker.

Les hele saken
Cognac

En drink for en lys sommernatt

Denne drinken vil garantert lyse opp en ellers kanskje vellykket sommernatt. Sommeren er som kjent lunefull og da er slike deilige drinker populære å bli servert, spesielt dersom det skulle bli litt kjølig.

Les hele saken
Cognac

Nå skal du blande cognac og chamapgne

Denne uken serverer vi deg en skikkelig partdrink for den forestående høytiden. Her mikses både cognac og champagne, ingredienser man gjerne har for hånden i tiden frem mot nyttårsaften. Men det absolutt ingen grunn til ikke å benytte anledningen til å pe

Les hele saken
Cognac

Test av cognac VSOP 2003

Tilbudet av VSOP-cognacer er det all grunn til å fryde seg over. Av de i alt 28 VSOP'ene som er blindtestet oppnår i alt ni fem stjerner - noen med en liten minus. Benytt den forestående julehøytiden til å bli bedre kjent med disse flotte testvinnerne.

Les hele saken
Cognac

Test av cognac VSOP 2000

I Apéritifs test av i alt 22 VSOP (Very Superior Old Pale) og to spesiell-VSOP'er fant vi flere svært gode og enda flere gode cognacer. Rimeligst av toppskårerne er Prince de Polignac VSOP som med sin vellagrete blanding av inntil 30 år gamle cognacer tok

Les hele saken
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken