Før du setter i gang med å eksperimentere med cognac som ingrediens i cocktails, kan det være lurt å lytte til erfarne fagfolk.
Den nye måten å drikke cognac på har blitt med Canada Dry ingefærøl eller tonic. Fruktjuice, cola og lignende er heller ikke ukjent som blandevann for den nye generasjonen cognacdrikkere, og produsentene stiller gjerne opp med gode råd for å øke konsumet.
- Cognac harmonerer godt med ingredienser som sjokolade, fløte og bær, sier bartender Jan Kristiansen som arbeider på Rio Nattklubb i Trondheim. For en tid tilbake kreerte han den Martell-baserte Frutti Latte som blant annet inneholder bringebærlikør sammen med friske bær.
- Cognac fungerer faktisk sammen med mange syrerike ingredienser, men det er sukkermengden som avgjør resultatet, sier Kristiansen som varierer med hvitt sukker, sukkerlake og melis i cognacdrinkene.
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.