Det er siste innspurt på rødbetene fra i fjor. Derfor passer det bra å pakke dem inn i en bolledeig. Du kan selvsagt bruke ferdigkokte rødbeter fra butikken. De skal moses så fint som mulig for å ikke etterlate rødbetebiter i deigen. Ikke at det gjør noe for resultatet, det er mer en kosmetisk greie.
Ukens kake
Rødbet-snurrer med pistasjnøtter
Rosa snurrer er en fryd å bake og å spise
Rosafargen er så naturlig som den kan bli. Rødbeter kan nemlig brukes til mer enn sylting.
Aase E. Jacobsen
22 April 2021 - 10:00
Rødbet-snurrer med pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- Skrell rødbeten og del den i biter. Bruk en kjøkkenmaskin eller blender til å mose den.
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett melken samt rødbetemosen, la blandingen bli fingervarm.
- Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig. La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 30 minutter.
- Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Kjevle til et rektangel. Fordel smør og knuste pistasjnøtter utover. Rull sammen til en pølse og del den i ca. 16 emner. Legg bollene på bakepapir eller smurt stekeplate.
- La dem heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg og dryss over knuste pistasjenøtter og litt sukker.
- Stek bollene gylne ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøles på rist.
Se alt det andre du kan lage med rødbeter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå