Siden disse bollene kommer til å gå ned på høykant, både hos unge og eldre, er det lurt å bake dobbel porsjon. De er nemlig supre å fryse.
Brioche med kakao
Disse bollene kommer til å gå ned på høykant - bak dobbel porsjon
Brioche med kakao
Fremgangsmåte
Sett smør og egg på kjøkkenbenken. Det skal være romtemperert.
Sikt hvetemel og kakao i en bakebolle. Tilsett sukker og bland. Rør ut tørrgjær (eller fersk gjær) i lunken melk. Pisk eggene lett. Bland alt sammen og kna godt. a så i smør i terninger. Kna godt inn til helt jevn deig. Sett lunt til heving i minst 30 minutter.
Form 12 bolleemner. Sett på bakepapir på et stekebrett for etterheving. Klipp et kryss i toppen av hver bolle. Pensle med lettpisket egg. Stek ved 180 grader i 12 minutter. Avkjøl.
Tips:
Du kan fylle dem med pisket krem som er blandet med enten friske bær, revet sjokolade eller krokan (hakkete karamelliserte nøtter).
Her finner du mange flere oppskrifter med Brioche
Lyst på andre boller finner du de her
Her får du svært så praktiske kokketips