Bland alle ingredienser utenom smøret i bakebollen og elt godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Tilsett romtemperert smør i terninger og elt videre. Deigen er nok eltet når den er smidig og har en blank overflate.
Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Del deigen i 16 like store emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones. Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. La etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
Pensle conesene med egg. Hvis ønskelig kan de drysses med perlesukker. Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Tips:
Du kan også bruke strøssel, men det må drysses på etter at conesene er stekt. For at strøsselet skal feste seg, må du pensle med tynn melisglasur.
Fyll med iskrem som du har latt stå på benken en stund. Rør den luftig. Topp med bær.
Tips:
Du kan også velge vaniljekesam i stedet for iskrem. Og grillet frukt som ananas smaker også veldig godt oppi søte cones.
Slik lager du kremmehusformer:
Finn fram passe stivt papir og rull det til et kremmehus. Holde det sammen med en tapbit. Dekk kremmerhuset med aluminiumsfolie på innsiden og utsiden.
Spray med formfett eller pensle med olje, og tvinn deigpølsene i sirkel rundt kremmerhuset.
Stekes med kremmerhuset hele steketiden. Fjern det så snart du tar dem ut fra ovnen. Avkjøl på ris
Tips: Ta gjerne vare på kremmerhusene til en annen gang så slipper du å lage nye.
Se våre andre oppskrifter på iskrem og sorbet
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev