Dropper du desserten av tidsårsak er det lett å forstå, men både de himmelske kamskjellene og den italienskinspirerte breiflabb-retten er innafor. Det er bare å glede seg.
Dagens rett

Foto: (LauriPatterson)
Her får du en innbydende treretters Valentines-meny
Det er Valentines Day og fredag. Hvis du står litt på, rekker du å lage denne treretteren til i kveld.
14 Februar 2025 - 00:00
Grillet kamskjell med ingefærsmør

Fremgangsmåte
- Åpne skjellene med en lang kniv ved å stikke dem i bakkant og opp mot den flate delen. Løs så andre delen fra den runde delen av skjellet. Fjern så lammellene rundt det hvite kjøttet og den rosa rognen. Skyll så skjellet raskt i kaldt vann og tørk det så med papir.
- Soya-ingefærsmøret:
- Smelt smøret på svak varme i en liten kjele. La det så roe seg ned litt i temperatur.
- Hell så smøret forsiktig over i en annen kjele uten at det hvite i bunnen blir med.
- Varm smøret opp igjen sammen med ingefæren, appelsinsaften og -skallet.
- Ta kjelen av varmen og tilsett soya og finhakket bladpersille. Rør sammen, og hold varmt til servering.
- Gi kamskjellene en rask steking/grilling på begge sider.
- Anrett salat og kamskjellene på en tallerken, og drypp litt soya-ingefærsmør over kamskjellet.
Her er det mange andre deilige retter med kamskjell du bør prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Breiflabb piccata med stekesjy

Fremgangsmåte
- Del fisken opp i biter a 75 gram.
- Filetbitene vendes i melet.
- Lag en blanding av egg, reven parmesan, salt, pepper og hakket persille.
- Dypp fisken i blandingen og stek den på medium varme i klaret smør.
- Stekesjy:
- Smelt smøret forsiktig og hell av det klarede smøret, brun det i en kjele og tilsett de andre ingrediensene i den rekkefølge som de står oppført.
- Salaten:
- Varm oljen i pannen. Stek hjertesalatbåtene raskt i oljen. Smak til med salt og pepper, og dryss over persille.
- Anrett fisken på salaten og server sjysausen ved siden av, gjerne med pasta eller saltbakte poteter.
- Se våre andre oppskrifter på breiflabb
- Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
- Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
- Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Eggedosis med kanelsmuler og aroniasirup

Fremgangsmåte
- Start med kanelsmulene: Smelt smør i en stekepanne og tilsett brødsmuler, sukker og malt kanel.
- Stek på middels varme under omrøring til gyllen. Avkjøl.
- Sukker, egg og appelsinsaft piskes over vannbad til en tykk krem.
- Kok aroniasaften ned til halv mengde og avkjøl.
- Fordel eggedosisen i glass og topp med kanelsmulene.
- Server aroniasirup ved siden av eller tilsett den i glassene samtidig som eggedosisen.
Tips: I stedet for aroniasaft, kan du bruke solbær- eller blåbæesaft.
Her finner du mange andre desserter du kan by på
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå