Grillet kamskjell med ingefærsmør
Fremgangsmåte
- Åpne skjellene med en lang kniv ved å stikke dem i bakkant og opp mot den flate delen. Løs så andre delen fra den runde delen av skjellet. Fjern så lammellene rundt det hvite kjøttet og den rosa rognen. Skyll så skjellet raskt i kaldt vann og tørk det så med papir.
- Soya-ingefærsmøret:
- Smelt smøret på svak varme i en liten kjele. La det så roe seg ned litt i temperatur.
- Hell så smøret forsiktig over i en annen kjele uten at det hvite i bunnen blir med.
- Varm smøret opp igjen sammen med ingefæren, appelsinsaften og -skallet.
- Ta kjelen av varmen og tilsett soya og finhakket bladpersille. Rør sammen, og hold varmt til servering.
- Gi kamskjellene en rask steking/grilling på begge sider.
- Anrett salat og kamskjellene på en tallerken, og drypp litt soya-ingefærsmør over kamskjellet.
Her er det mange andre deilige retter med kamskjell du bør prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Breiflabb piccata med stekesjy
Fremgangsmåte
Del fisken opp i biter a 75 gram.
Filetbitene vendes i melet. Lag en blanding av egg, reven parmesan, salt, pepper og hakket persille. Dypp fisken i blandingen og stek den på medium varme i klaret smør.
Stekesjy:
Smelt smøret forsiktig og hell av det klarede smøret, brun det i en kjele og tilsett de andre ingrediensene i den rekkefølge som de står oppført.
Salaten:
Varm oljen i pannen. Stek hjertesalatbåtene raskt i oljen. Smak til med salt og pepper, og dryss over persille.
Anrett fisken på salaten og server sjysausen ved siden av, gjerne med pasta eller saltbakte poteter.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Panna cotta med kokos
Fremgangsmåte
Legg gelatinen i kaldt vann og la dem ligge ca. 5 minutter. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Bland fløte, vaniljefrø og sukker og la det koke ved svak varme i 8 - 10 minutter. Klem vannet fra gelatinen og løs den opp i den kokende blandingen. Fordel blandingen i 6 porsjonsformer og la dem stå kjølig 4 - 5 timer. Vend dem ut på fat og dryss over kokos.
Panna cotta betyr kokt fløte og er en italiensk klassiker. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Tradisjonelt serveres den med friske frukter, men vi har i stedet pyntet med kokos.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG