- Åpne skjellene med en lang kniv ved å stikke dem i bakkant og opp mot den flate delen. Løs så andre delen fra den runde delen av skjellet. Fjern så lammellene rundt det hvite kjøttet og den rosa rognen. Skyll så skjellet raskt i kaldt vann og tørk det så med papir.
- Soya-ingefærsmøret:
- Smelt smøret på svak varme i en liten kjele. La det så roe seg ned litt i temperatur.
- Hell så smøret forsiktig over i en annen kjele uten at det hvite i bunnen blir med.
- Varm smøret opp igjen sammen med ingefæren, appelsinsaften og -skallet.
- Ta kjelen av varmen og tilsett soya og finhakket bladpersille. Rør sammen, og hold varmt til servering.
- Gi kamskjellene en rask steking/grilling på begge sider.
- Anrett salat og kamskjellene på en tallerken, og drypp litt soya-ingefærsmør over kamskjellet.
Her er det mange andre deilige retter med kamskjell du bør prøve