Hjemmelaget majones eller aioli hører med
Hjemmelaget majones
Fremgangsmåte
Pisk eggeplommen med sitron og sennep og tilsett oljen dråpevis.
Det er veldig viktig å være nøye med dette ellers mislykkes du garantert!
Spe til slutt med noen dråper vann for å få en luftig kremaktig konsistens.
Smak til med salt og hvit pepper.
Her finner du mange oppskrifter der majones spiller en av hovedrollene
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Aioli på Hellstrøms vis
Fremgangsmåte
- Del hvitløkfedd og ta ut spiren. Knus hvitløk med kniven og hakk fint. Legg hvitløken i en liten mikser og kjør til puré.
- Tilsett eggeplommene, salt og sitronsaft. Tilsett litt og litt olivenolje og kjør til en tykk masse.
- Avslutt gjerne med litt varmt vann slik at den ikke skiller seg.
- Oppbevar i tett boks i kjøleskap.
Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm
Her finner du oppskrifter på andre deilige sauser