
Av kraften lager du aspic
Krepseaspic

Fremgangsmåte
Kok opp krepselaken. Pisk eggehviten lett men ikke slik at den skummer, og pisk den inn i den varme laken. Eggehviten tar med seg urenheter og gjør kraften klar. Men da må den få stå i fred en stund slik at alle løse elementer faller til bunnen. Øs den klare kraften over i en ren bolle. Bløtlegg gelatinbladene i 5 minutter og løs dem opp i den varme kraften.
Avkjøl til aspicen er lunken. Hell litt kraft i en form og sett i fryseren noen minutter. Fordel pillede reker, kokt fisk, gulrotterninger og erter lagvis i formen. Hell over resten av aspicen og sett til avkjøling. Server med restene av den hjemmelagede majonesen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
-
81 POENG
-