Krepsefiske kan alle bedrive. Det er bare å kjøpe fiskekort samt gå til anskaffelse av noen teiner og fisk som åte. Krepsen er et nattdyr og det er da den biter på, derfor må du nok sette av noen sene kvelder til denne aktiviteten. Den er stort sett altspisende, ofte kalt vannets renovasjonsvesen. Derfor er det mange teorier om hva som skal brukes av åte. Alt fra lett bedervet hvalkjøtt til kattekjøtt! Proffene anbefaler imidlertid å bruke agn fra samme vassdrag som du fisker i for å unngå overføring av smitte (krepsepest).

Minstestørrelsen for kreps er 9,5 cm som måles fra halen til "nesa". Men dette er smått, helst bør de være nærmere 15 cm for at det skal være noe å bite i. Det tar krepsen mange år før den havner på bordet. Først sju år på å bli kjønnsmoden og enda et par til for å nå opp i nevnte størrelse.

Krepsen kommer opp fra de kaldere vannlag til de varmere for å skifte skall og det er akkurat i det øyeblikket at den kan fanges. Så hvis været er varmt i juli og de første dagene av august, blir fangstene store. Derfor har årets intense varme i siste del av denne perioden resultert i kreps med hardt fint skall.

Alle som skal fange kreps må ha krepsekort (barn under 8 år som er sammen med personer som har gyldig krepsekort krepser gratis). For krepsing i Oslo-marka starter salg av kort i år 31. juli kl 8.00. Sesongen 6. august kl. 18.00 og varer ut august. Det selges kun døgnkort, ifølge Oslomarkas Fiskeadministrasjon. For andre kommuner kan andre regler gjelde. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her