Sverre Sætre er en av landets aller fremste mestere med det søte. Hver gang han deler kunnskapen sin med oss i form av en kokebok, blir det solide saker.
I 2010 ble hans bakebok årets beste kokebokutgivelse
Så også i hans siste bakebok, Frukt og bær, som er proppet med lekkerbiskener basert på fruktige ingredienser.
Det gjør at også den kvalifiserer for å nomineres til Beste norske kokebok som en av fem finalister i 2016.
Til sammen er 35 kokebøker av årets kokebokhøst vurdert.
Juryens begrunnelse for at Frukt og bær er en av finalistene:
«Som vanlig: Det skinner av sidene når en av Norges mest kjente konditorer lager kokebok, denne gang med «grønne råvarer». Sverre Sætre har mer enn 500 nye oppskrifter i ermet, på alt fra enkle operasjoner som rørte multer til kaker som krever at du har tunga rett i munnen. For deg som elsker det søte, også visuelt. Farger i foto og design går opp i en høyere enhet.»
Årets kokebokjury:
- Kjartan Skjelde, kokk, dommer i MasterChef og fjorårsfinalist
- Stein Øvre, designer i Creuna
- Per A. Borglund, matbladredaktør og innehaver av Norges største kokeboksamling
- Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
- Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
- Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
- Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent
Det er niende gang denne kåringen finner sted. I år som før er den i regi av Apéritif i samarbeid med Norli.
Få ukentlig kake- og desserttips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev