- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
- Varm så halvparten av puréen i en kjele. Ta kjelen av platen når pureen når kokepunktet.
- Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme pureen. Bland godt.
- Tilsett resten av puréen og rør alt godt sammen. Ha pureen i en bolle, og la den stå i romtemperatur til den blir kald. Det tar ca. 20 minutter.
- Pisk sukker og eggehvite til marengs. Når pureen er kald, rører du den inn i den kalde marengsen med en håndvisp. Pisk kremfløten til krem.
- Bland kremen inn i bærmarengsen i to omganger med en slikkepott, fyll i glass, og sett i kjøleskapet til den stivner.
- Multepuré:
Kjør multene i en foodprocessor. Pass på ikke å kjøre for lenge slik at steinene går i stykker – da blir pureen misfarget og full av små partikler fra steinene. - Sil av multesteinene. Smak til pureen med sukker. Juster med litt vann om pureen er tykk. Dette gir ca. 250 gram puré.
- Servering:
Sukre multene lett, og la dem stå i noen minutter til de begynner å væske seg. Legg dem på toppen av multemoussen i glassene, og server.
Tips:
Lag gjerne brente mandler, hakk og strø over til slutt. Smaken av nøtter og karamell er perfekt til multer, og i tillegg får du en sprø kontrast i retten.
Dette er grunnsteinen for en lang rekke multeoppskrifter. Sukkermengden kan justeres etter smak og bruk, men det kan være lurt å holde litt igjen på sukkeret når du lager pureen, og så smake til med sukker når du senere lager selve retten.
Oppskriften er hentet fra Sverre Sætres bakebok Frukt og bær som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2016.
Flere deilige desserter med multer