Krokan:
Smelt sukkeret lysebrunt i en kjele på middels varme. Finhakk mandlene og rør dem inn sammen med smør. Hell blandingen over på bakepapir, avkjøl og knus fint med en kjevle.
Kakebunn:
Pisk sukker og smør hvitt og luftig. Bland inn ett og ett egg, og visp godt imellom.
Sikt melet og bland med bakepulver og kakao. Visp det tørre vekselvis inn med fløten.
Ha bakepapir i bunnen av en 22 cm rund form og bre røren utover. Stek kakebunnen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Fyll:
Fjern steinene i morellene. Kok opp moreller, sukker, vann og likør til bærene er myke. Avkjøl blandingen.
Tips:
Bruk gjerne maraschinolikør som er en blank italiensk kirsebærlikør.
Smørkrem:
La smøret bli mykt. Pisk smør og melis luftig. Visp sammen eggeplommene, og bland de inn i røren litt etter litt mens du pisker. Ha 3⁄4 av den knuste krokanen i smørkremen. Resten skal brukes til pynt.
Montering:
Del kaken i to. Smør et lag smørkrem på den ene delen og fordel de kokte morellene over.
Legg den andre kakedelen over og smør et tynt lag krem rundt hele kaken. Klem resten av krokanen langs kanten av kaken.
Ha litt smørkrem i en sprøytepose med stjernespiss, og pynt i en sirkel på toppen av kaken. Pynt med utkjernede moreller og noen blader sitronmelisse.
Tips:
Kaken kan endres og varieres med sesongens frukt og bær.
Slik sylter du bær og frukt
Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev