Vegetar oppskrifter
Crudités med tre typer hummus
Fremgangsmåte
- Hummus grunnoppskrift:
Skyll kikertene godt og skrell dem, dette gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen. Ha de skrelte kikertene og resten av ingrediensene til hummus grunnoppskrift i en foodproccesor og kjør til en jevn masse. - Tilsett eventuelt litt vann hvis den blir for fast. Fordel hummusen i tre boller. Den ene topper du med sorte sesamfrø og pinjekjerner.
- Rødbethummus:
Kjør kokte rødbeter (dette får du kjøpt vakumpakket i butikken) i en foodproccesor med litt olivenollje til en jevn masse. Tilsett hummus og pulser massen til den er jevn. Topp med kruspersille og ekstra olivenolje. - Spinat og pistasj hummus:
Kjør spinat, koriander, pistasjnøtter, olivenolje, hvitløk og sitronjuice i en foodproccesor til en jevn masse. Tilsett hummus og pulser massen til den er jevn. Topp med ristede pistasjnøtter og sitronskall. - Crudités
Kutt grønnsakene i passe store biter. Fordel på et fat og server med tre forskjellige hummus.
Flere deilige retter med hummus ligger her
Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter
Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Gulasj med bønner
Fremgangsmåte
- Skrell poteter, løk og hvitløk. Skjær poteter og paprika i terninger og hakk løk og hvitløk.
- Surr grønnsakene litt i en kjele med olje. Rør i tomatpuré og krydder.
- Tilsett buljongen og knuste hermetiske tomater.
- La gryten koke under lokk i ca. 15 minutter.
- Skyll bønnene godt i kaldt vann og la dem renne av. Bland dem inn i gryten.
- Smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
78 POENG
Grønnsakssuppe med pistou og bønner
Fremgangsmåte
Skjær squash i terninger og aspargesbønner i fine biter og tilsett. Kok videre i ca. 10 minutter til aspargesbønnene er møre. Smak til med salt og pepper.
Lyst på en gulasj? Her er oppskriftene
Fristende internasjonale retter
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Chana masala - indisk vegetar med kikertretten
Fremgangsmåte
- Bruker du hele krydder, bruker du noe mindre enn av de malte, de utvider seg når de males.
- Rist frøene i en tørr stekepanne på medium varme til det begynner å lukte ordentlig.
- Avkjøl før krydderne males i krydderkvern eller morter.
- Ha fettet i pannen og fres løken på medium varme til den er myk og gyllen, ca 6 - 7 minutter.
- Ha i hvitløken og fres ytterligere ett minutt.
- Tilsett malt koriander, gurkemeie og spisskumen.
- Rør inn de hakkede tomatene, chili og ingefær. La det koke i noen minutter.
- Tilsett kikertene og vann til en konsistens du liker. La det trekke under lokk på lav varme i ca 5 minutter.
- Smak til med garam masala, salt og sitronsaft og i la det trekke i ytterligere 5 minutter.
- Dryss over finhakkete, friske korianderblader.
Serveres med ris, helst basmatiris.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
78 POENG