Vegetar oppskrifter
Penne-pasta med aubergine
Fremgangsmåte
Ha aubergine, i terninger, i et dørslag. Dryss over finsalt og la stå i 10 minutter. Skyll deretter godt og tørk med kjøkkenpapir.
Kok pasta etter anvisningen på pakken mens du lager sausen:
Varm oljen i en panne. Ha i løk, grovhakket, og hvitløk, i tynne skiver, i fres til mykt ved middels varme mens du rører. Det tar ca 5 minutter. Skru opp varmen, tilsett aubergineterningene og stek i noen minutter. Tilsett så tomater, delt i 2-4 ,og la småkoke i 15 minutter ved svak varme.
Smak til med salt og pepper. Ha i oliven, kapers og persille, hakket. Varm opp og hell over den nykokte pastaen. Dryss over nyrevet parmesan til slutt.
Her er alt du trenger å vite om pasta
Fristende internasjonale retter
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Potetlasagne
Fremgangsmåte
Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne skiver. Stek auberginskivene i olje.
Legges lagvis i en ildfast form : poteter, tomater og auberginer, salt, pepper og hvitløk. Riv osten og ha på toppen.
Bakes i ovn ved 180°C i en drøy time til potetene er myke. Bruk gjerne en springform.
La lasagnen stå og hvile ca. 10 min. før servering så den får satt seg. Server grønn salat til.
Her er alt du trenger å vite om pasta
Fristende internasjonale retter
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 394.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas
Fremgangsmåte
Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.
Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.
Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.
Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.
La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
Om ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.
Fristende internasjonale retter
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG