- Bruker du hele krydder, bruker du noe mindre enn av de malte, de utvider seg når de males.
- Rist frøene i en tørr stekepanne på medium varme til det begynner å lukte ordentlig.
- Avkjøl før krydderne males i krydderkvern eller morter.
- Ha fettet i pannen og fres løken på medium varme til den er myk og gyllen, ca 6 - 7 minutter.
- Ha i hvitløken og fres ytterligere ett minutt.
- Tilsett malt koriander, gurkemeie og spisskumen.
- Rør inn de hakkede tomatene, chili og ingefær. La det koke i noen minutter.
- Tilsett kikertene og vann til en konsistens du liker. La det trekke under lokk på lav varme i ca 5 minutter.
- Smak til med garam masala, salt og sitronsaft og i la det trekke i ytterligere 5 minutter.
- Dryss over finhakkete, friske korianderblader.
Serveres med ris, helst basmatiris.