Vegetar oppskrifter
Krydret gulrotsuppe med linser
Fremgangsmåte
- Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
- Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
- Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.
- Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.
- Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.
- Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.
Tips:
Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Krydret linsesuppe
Fremgangsmåte
- Varm opp oljen i en stor gryte. Tilsett hvitløk, løk og ingefær, og la det steke forsiktig i 2-3 minutter.
- Tilsett pastinakk, potet og selleri og la det steke forsiktig videre i 3 minutter. Bland karripastaen godt med grønnsakene og la det surre ca 1 minutt.
- Hell linsene og kraften opp i gryta. La det få et oppkok, slå ned varmen, sett på lokk og la det trekke i 25 minutter eller til linsene er møre.
- Hell blandingen i en matmølle eller hurtigmikser og kjør til massen er glatt. Hell den opp i gryta igjen, tilsett de øvrige ingrediensene, smak til med salt og pepper, og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du svært så mange oppskrifter på andre typer suppe
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 469.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
Løksuppe med varme quesadillas
Fremgangsmåte
- Skrell løken og skjær den i skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge.
- Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.
- Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Varme quesadillas:
Skjær squash i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm litt olje i en stekepanne og stek squash på middels varme noen minutter. - La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.
- Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over.
- Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen.
Tips: Ha gjerne litt amontillado sherry eller surøl av typen oude gueuze i suppen før du tilsetter buljongen for en fyldigere smak. Ønsker du å lage suppen helt vegetarisk kan du steke løken i oljen fra et glass med soltørkede tomater.
Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serverer vi den med ostefylte quesadillas i stedet.
Lyst på en annen løksuppe byr vi på flere
Her finner du mange flere deilige supper
Se alt det deilige du kan lage med løk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG