Oppskrifter
Foto: (martinturzak)
Løk er undervurdert. Her er oppskriftene
Aase E. Jacobsen
21 Februar 2017 - 15:33
Løksuppe som i Provence
Fremgangsmåte
- Surr løk og hvitløk i smør i en dyp gryte til den er blank og myk. Dryss over mel og rør godt.
- Tilsett vin, vann, buljong/kraft og urter.
- Kok alt opp under lokk ved svak varme 15-20 minutter.
- Smak suppen til og ha eventuelt i mer vin. Kok i så fall videre i minst 5 minutter.
- Fordel den varme suppen i ildfaste suppeskåler/tallerkener.
- Rist brødskivene i brødrister eller ovn og legg dem på toppen av hver suppeskål.
- Strø på revet ost og timian og gratiner i ovnen ved 180-200 grader (avhengig av funksjon og ovn) til osten har smeltet.
Lyst på en annen løksuppe byr vi på flere
Her finner du mange flere gode supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Løk- og potetpai
Fremgangsmåte
- Bunnen:
- Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin i et minutt før margarin og mel tilsettes. Kjør dette raskt til en godt blandet masse. La deigen hvile i kjøleskap mens du lager fyllet.
- Fyllet:
- Fres den strimlede løken i en panne til den er lysebrun. Tilsett purren. Kok sjalottløken i et par minutter. Bland melk, egg og ost sammen.
- Paien: Kjevle deigen ut til en rund leiv som passer paiformen. Den kan godt henge litt utenfor kanten, så unngår du at den "krymper".
- Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter ved 200 grader. Ta formen ut av ovnen og ha på fyllet.
- Stek paien på nederste rille i ovnen i 30-40 minutter på 200 grader. Server gjerne en salat til.
Mange flere lekre paier finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Fremgangsmåte
- Lammerull: Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett. Dette kan du evt. spørre betjeningen i kjøttdisken om å gjøre for deg.
- Brett ut lammesiden med kjøttet opp. Smør sennepen utover.
- Bland sammen salt, pepper, persille og finhakket løk og fordel over kjøttet.
- Rull stramt sammen og surr med bomullstråd.
- Brun rullen i en jerngryte. Dekk med kraft/vann. Sett inn steketermometer. Kok opp og la trekke ca. 1 time til steketermometeret viser 65° C.
- Sursøt løk- og persillesaus: Sil kraften og kok den opp.
- Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann eller strø maisennajevner i den kokende væsken mens du rører.
- Tilsett finhakket løk, persille og sennep. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker.
Server lammerull med kokte poteter, gulrot, aspargesbønner og sursøt løk- og persillesaus.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå