Dette kan du lage av hodekål
Vintersuppe fra Galicia
Fremgangsmåte
Bløtlegg kikertene i kaldt vann over natten. Kok opp 2 liter vann, tilsett kikertene, kjøttbein, paprika, salt og pepper, og la småkoke/trekke ved svak varme i et par timer.
Fjern kjøttbeinet. Tilsett poteter og kål og kok opp. Etter ti minutter tilsettes pølseskivene. Kok videre i 15-20 minutter eller til potene og kålen er møre.
Server med godt brød.
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
83 POENG
Asiatiske kålruletter
Fremgangsmåte
Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.
Fres hvitløk og ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.
Forvarm stekeovn til 180 °C.
Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.
Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glace og pensle kålrullene.
Stek kålrullene i stekeovn til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter.
Dryss over finhakket chili og korianderblader før servering.
Foto: Marit Svenningsen
Mange asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Peppercoleslaw
Fremgangsmåte
Vask og rens grønnsakene. Kutt ut stilken på kålen og finsnitt den. Gulrøttene rives grovt på et rivjern.
Nykvernet pepper er det aller beste, men den kan virke litt stram og bitter. Varm hele pepperkorn i en tørr panne over middels høy varme til peppperaromaen kommer frem og det ryker litt av dem.
Avkjøl pepperet og knus det i en morter - pepperet har nå en mer aromatisk og mildere smak.
Bland sammen kesam, pepper og anis, og vend dette inn med grønnsakene. Sett kaldt til servering.
Perfekt tilbehør til grillmat, hamburgere eller på koldtbordet.
Flere gode tilbehør til grillmaten finner du her
Herlige salatoppskrifter finner du her
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig