Kålrot bør få en renessanse
Rødbete- og kålrotsalat
Fremgangsmåte
- Skjær eller riv brød i små terninger. Stekes til de er gylne og sprø i stekepanne med olje.
- Skrell og skjær rødbeter og kålrot i terninger på 2x2 cm. Legg i ildfast form og ha over 3 ss olje og litt flaksalt.
- Bakes i ovnen på 200°C i 10 minutter eller til rotgrønnsakene er møre.
- Legg grønnsakene over på serveringsfat og riv over osten. Ha på krutongene.
- Pynt med frisk timian og topp salaten med litt olje og nykvernet pepper.
Tips: Det er fantastisk å bruke rotgrønnsaker i salat. Her har vi brukt bakte terninger av rødbete og kålrot, men du kan selvsagt bruke det du finner i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Sammen med brødkrutonger og litt hvit geitost så blir det en mettende og kjempegod salat du gjerne kan servere til middag.
Mange flere deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 439.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Kålrotsuppe
Fremgangsmåte
Skrell og del opp kålroten i biter. Varm olje i en gryte og stek kålroten ved lav varme. Kutt de andre grønnsakene i skiver.
Ha i løk, hvitløk, poteter og gulrøtter. Hell på vann til det dekker grønnsakene halvveis opp. Legg på lokk og la småkoke i 15 minutter. Kjør suppen med stavmikser eller i en blander. Tilsett med vann om den er for tykk.
Smak til med salt, pepper, epleeddik og litt sukker. Dernest med litt chili, en klype kummin og hakket frisk koriander.
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Grønnsak-karbonader med sprøstekte selleristaver
Fremgangsmåte
- Riv og hakk alle grønnsakene og urtene, og bland alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile litt.
- Skjær sellerirot i fyrstikktynne staver, og stek dem sprø i en panne med litt olje. Legg over på papirhåndkle.
- Form karbonader av deigen og stek dem i olje i en middels varm panne til de blir gylne og gjennomstekte.
Tips: Server grønnsakkarbonadene med grovt brød, sprøstekte selleristaver og alfalfaspirer, og også gjerne noen skiver rødløk, cherrytomat og sylteagurkskive.
Har du lyst på andre typer karbonader så ta en titt her
Her finner du mange vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Fiskegryte
Fremgangsmåte
Del all fisken biter og legg i gryta. Kok opp og la den trekke til fisken er kokt.
Dersom du ønker en jevnet gryte kan du lage en jevning med 2 ts maisennamel og litt vann og røre inn til slutt. Maisennamel trenger bare et oppkok for å jevne.
Serveres med grovt brød eller flatbrød.
Lær hvordan du lager fiskekraft her
Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
«Mesket» svinenakke med puffet svor, løkringer, kålrotpure, løkmarmelade og potetkake
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG