Bønner og linser erstatter mye
Lasagne med linser
Fremgangsmåte
- Bløtlegg lasagneplatene i vann mens du lager de to sausene.
- Hell linsene i et dørslag og skyll godt. La dryppe av.
- Tomat- og linsesaus:
Varm olje i en panne. Fres løk og hvitløk til mykt. Tilsett en skvett hvitvin eller vann sammen med peperoncini/chili og kok inn. Tilsett tomatene og oregano og la surre med en stund. Tilsett så linsene og la surre videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ostesaus:
Smelt smør i en kjele. Rør inn melet. Spe med melk under stadig omrøring. La småkoke i minst 5 minutter. - Tilsett muskatnøtt og matfløte og la småkoke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper. Ta av platen og rør inn revet ost.
Smør en ildfast form. Legg et lag lasagneplater i bunnen. Fordel en tredel av tomatsausen og en tredel av ostesausen oppå. Gjenta to ganger. - Dryss revet ost på toppen.
Dekk med alu-folie og stek ved 180 grader i 20 minutter. - Ta av folien og stek videre i 15-20 minutter til gyllen overflate.
Prøv en av våre oppskrifter på lasagne
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Torsk med puylinser, bacon, rotgrønnsaker og portersaus
Fremgangsmåte
Torsk:
Mariner biter av torsk delt i 160-180 g porsjonsstykker med salt, pepper og litt sitron. Bak i ovnen på 200oC i 10 minutter med litt olje og smør.
Portersaus:
Om du ikke har demiglace, bruker du oksekraft, som kokes inn til halv mengde.
Start med å lage en karamell av sukkeret, før du har i porter og demiglace. Kok inn til det tykner. Vær forsiktig da dette lett kan bli brent. Du kan også bytte ut demiglace med buljongterninger, men da må du belage deg på å bruke litt maisenna eller potetmel like før servering for å få ønsket konsistens.
Sausen bør reduseres til cirka halvparten før du smaker til med salt og eventuelt annet, som urter hvis ønskelig.
Linser:
Her bruker jeg cirka halvparten linser og halvparten grønnsaker. Du kan velge selv hvilke grønnsaker du har i, men jeg anbefaler smaksrike rotgrønnsaker som sellerirot, pastinakk, gulrot og litt rødløk og hvitløk.
Kok linsene 10-15 minutter først, sil av vannet for å ta bort fargen fra vannet, så ser det mer delikat ut.
Bland så sammen linsene, grønnsakene kuttet i små terninger, litt oksekraft og et par spiseskjeer av sausen. Kok i 5 minutter og smak til med salt og pepper.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Taco med linser
Fremgangsmåte
- Om du bruker ukokte linser, la dem koke i bare 5 minutter. Hell de kokte linsene i et dørslag og la dryppe godt av seg.
- Hakk hvitløk og løk. Varm steikepanna. Ha i litt olje. Fres hvitløk og løk til det er mykt.
- Tilsett linsene og la frese et par minutter. Tilsett krydder.
- Deretter tomater eller tomatpure og litt vann og la småkoke litt til. Smak til og dryss over godt med finhakkete urter.
- Varm tacoskjellene som angitt på pakken. Velger du tortillas, varmes de helst i alu-folie.
- Fyll skjellene/lefsene med linsefyllet, salat, avocado, rå løk, maiskorn og revet ost.
- Ha på tacosaus og rømme etter smak.
Slik lager du guacamole
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Squash- og kikertburger
Fremgangsmåte
- Bland squash og salt i et dørslag og la det stå i noen minutter. Varm en stekepanne med olje og fres hvitløk, vårløk og revet ingefær raskt i oljen. Hell det over i en hurtigmikser.
- Bruk hendene til å klemme ut så mye væske av squashen som mulig. Ha den revne squashen i hurtigmikseren sammen med kikerter, griljermel, nøtter og krydder.
- Kjør ingrediensene sammen på «puls», slik at massen blandes, men ikke blir helt glatt.
- Hell massen ut på benken. Fukt hendene med vann og form seks like store burgere, ca. 1 cm tykke.
- Legg dem på et fat, dekk med plast og sett de helst i kjøleskapet i en halv time. Dette gjør at ingrediensene sveller litt, og massen blir fastere.
- Varm en stekepanne med olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin, gyllen farge.
- Fordel sennep og salat på den ene halvparten av burgerbrødene og legg på burgeren og rødløk. Topp med tyttebærsyltetøy.
Tips:
Rødløksmarmelade er et godt og syrlig alternativ til tyttebærsyltetøy. Hvis du ikke liker sennep, er Gul pesto (gresskar) en god om ikke like skarp erstatning.
Har du lyst på en annen burger med kjøtt , finner du mange her
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Fremgangsmåte
Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet gryte. Ha i aubergine, squash, gulrot, blomkål, løk, ingefær og hvitløk, og la det steke forsiktig under omrøring i 3-4 minutter, til grønnsakene begynner å bli mør.
Tilsett spisskum og chilipulver og la det steke videre i 1 minutt til. Ha tomater, tomatpuré og grønnsakkraft, og la det hele få et oppkok. Slå ned varmen og la det småkoke i 8 minutter. Tilsett kikerter og bønner når halve koketiden har gått. Smak til med salt og pepper.
Hell i mellomtiden couscousen opp i en stor bolle og hell det kokende vannet over. La det stå og trekke i 8-10 minutter.
Server grønnsakblandingen oppå couscousen, pyntet med røde chilistrimler og med litt harissa- eller chilisaus ved siden av.
Her finner du oppskrifter fra mange land
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG