Oppskrifter med brød
Bakt grønnsakssuppe med parmesankrutonger
Fremgangsmåte
- Suppe:
Sett ovnen på 200 grader. - Kutt grønnsakene i terninger og hvitløk i tynne skiver.
- Fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp oljen over. Dryss krydderet og litt salt og nykvernet pepper på toppen.
- Bak i ca 30 minutter. Dryss urtene over og bland godt.
- Ha grønnsakene i en blender og tilsett en tredel av kraften. Når pureen er jevn, helles den over i en kjele sammen med resten av kraften.
- Kok opp og la trekke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Parmesankrutonger:
Sett ovnen på 180 grader. - Bland brødterningene med de andre ingrediensene i en bolle. Fordel dette på et stekebrett med bakepapir.
- Etter 10 minutter er krutongene klare. De skal være sprø, men ikke helt tørre og selvsagt ikke brent. Avkjøl.
- Krutonger kan oppbevares i en plastboks i en uke.
Servering:
Fordel suppe i dype tallerkener. Ta en god neve med krutonger oppi og riv parmesan på toppen.
Flere deilige grønnsakssupper finner du her
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Se våre andre oppskrifter med krutonger
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
TysklandVolum: 0.50 l Pris: 74.60 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
84 POENG
Potage Parmentier med brødkrutonger og bacon
Fremgangsmåte
Persilleolje:
Kok opp en kjele med vann, legg i persillen og forvell den i 5-10 sekunder. Avkjøl i kaldt vann. La renne godt av og klem den i tørt klede. Hakk persillen grovt og kjør den og oljen til en puré med stavmikser. Bruk oljen som den er eller sil den. Man kan ha oljen i kjøleskap i opptil en uke.
Suppe:
Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Stek løken (tynne skiver) til den er blank og myk, tilsett potetene (tynne skiver) og la dem frese med i et par minutter. Tilsett laurbærblad, melk, salt og pepper.
Kok opp og reduser varmen og la suppen trekke i 15-20 minutter til potetene er møre. Fjern laurbærbladet. Kjør suppen til puré gjennom en moulinette eller stavmikser. Sil over i en ren kjele. Sett til side.
Krutonger:
Stek baconet (uten svor og i biter) i en middels varm panne sammen med oljen til de er sprø. La baconet renne av seg på tørkepapir. Stek loffterningene i oljen du har stekt baconet i til de er sprø og gyldne. Vend ofte.
Varm opp suppen og smak til med salt og pepper. Serveres i boller med persilleolje, krutonger og bacon.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
Spansk hvitløkssuppe - Sopa de ajo
Fremgangsmåte
- Kok opp vann eller kraft. Fres hvitløk (finhakkete) og brød i oljen til alt er lett gyllent men ikke svidd.
- Tilsett paprikapulveret, rør rundt og la krydderet få sette seg i løpet av 20-30 sekunder.
- Ha i kokende vann eller kraft. La småkoke i 10-15 minutter under lokk.
- Pisk sammen eggene og tilsett suppen mens du rører godt. Hell over i en stor suppeterrin.
- Dryss over finhakket bladpersille og server med en gang sammen med en skål med revet manchego-ost (alternativt parmesan hvis du ikke får tak i den spanske osten).
- Server med brød, og gjerne også med spansk spekemat og en salat.
Her finner du mange flere deilige supper
Lyst på en annen spansk rett så se her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Suppe med kjøttboller og pasta som i Italia - Pallottoline e Pasta in Brodo
Fremgangsmåte
Lag kjøttbollene. Smuldre brødet i en liten bolle, tilsett melk og la det trekke. I mellomtiden har du kjøttdeig, hvitløk (knust), parmesan, persille og egg i en større bolle. Riv masse muskatnøtt i og smak til med salt og pepper.
Klem ut så mye melk som mulig av brødet, og det i kjøttdeigblandingen. Kna alt godt sammen med hendene. Vask hendene, skyll dem i kaldt vann og form små kjøttboller på størrelse med klinkekuler.
Hell den klare kjøttsuppen i en stor kjele, tilsett vann etter anvisningen på emballasjen, og ha i en ekstra kopp med vann. Smak til med salt og pepper og kok opp.
Slipp kjøttbollene oppi suppen, brekk pastaen i småbiter og tilsett denne. Kok opp suppen mens du rører forsiktig. La den småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken.
Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med persille og nyrevet parmesan.
Selv om denne suppen kommer fra solfylte Sicilia, er den mektig nok til kveldsmat en vinterdag.
Tips: Som pasta kan du bruke fidelini eller spaghetti.
Har du lyst på en annen suppe finner du veldig mange her
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Fiskesuppe fra Portugal - Caldeirada
Fremgangsmåte
- Dryss havsalt over fiskefiletene, dekk til og sett dem i kjøleskap i1-2 timer.
- Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og paprika og fres i ca 10 minutter, til det er mykt.
- Ha i tomater, hvitløk og 2 ½ dl vin. Dryss på litt salt og pepper.
- Legg i fisken som er delt i biter på 5 cm, skru ned på svak varme, legg på lokk og la det småkoke ca 10 minutter.
- Hvis kjelen er stor nok, har du i sandskjellene. Kast skjell som er åpne eller skadet.
- Legg på lokk og damp skjellene i ca 5 minutter, til de åpner seg. Da skulle også fisken være ferdig.
- Hvis kjelen er for liten til å romme sandskjellene, damper du dem i vel ½ dl hvitvin i egen kjele i ca 5 minutter, deretter har du dem i den store kjelen. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
- Varm ca 4 ss olivenolje i en stor stekepanne med høye kanter på middels varme. Stek brødet, noen skiver om gangen i 5-6 minutter, til det er gyllent. Vend på skivene etter behov.
- Ha mer olje i pannen for hver omgang med brød. Skjær hver skive diagonalt i to og legg to av disse trekantene på bunnen av hver av de 6 store suppebollene.
- Når suppen er ferdig har du i smør og dreier pannen rundt noen få ganger slik at kraften tykner0.
Øs suppe og fisk over brødet. Dryss bladpersille over og server med en gang.
Tips:
Du kan godt droppe sandskjell, og heller lage en ren fiskegryte og tilsette kokte poteter like før servering.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG