Oppskrifter med brød
Ostegratinert brød
Fremgangsmåte
- Legg brødskivene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje. Legg tykke skiver av ost på halvparten av dem.
- Sett inn i stekeovnen ved 180 grader. Bruk gjerne grillelementet. Stek i 10 minutter til osten er smeltet og begynner å få karamelliserte kanter.
- Ta ut av ovnen og legg de siste brødskivene på toppen av ostesmørbrødene. Pynt med friske urter.
Tips:
Aller best blir denne retten med en smakskraftig ost av typen rødkitt eller smeltevillig ost som raclette eller cheddar. Men fastere ostetyper og ulike osterester kan også brukes.
Tips:
For ekstra smak kan du smøre på sennep eller en hot sauce. Et tynt lag med rillettes eller annen kjøttpostei under osten smaker også veldig godt.
Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Ostesmørbrød med, bacon, pære og karamellisert løk
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en stekepanne på lav varme og ha i løk i skiver, honning og eddik. Stek under omrøring til løken er karamellisert. Det tar ca 20 minutter.
- Ta av platen og avkjøl.
- Sprøstek baconet.
- Varm en stekepanne eller toaster/sandwichjern til middels varme. Smør litt sennep på 4 av skivene.
- Legg på osteskiver, pæreskiver, løk, stekt bacon og så enda en skive osteskive på toppen.
- Smør litt smør på topplokket, snu forsiktig og smør litt under også.
- Legg i pannen og stek til de er pent gylne og osten har smeltet.
- Del ostesmørbrødene i to og server dem varme, gjerne med en liten salat til. For en kraftigere middag kan ostisene serveres som tilbehør til for eksempel sjampinjongsuppe.
Tips: Bruker du stekepanne er det smart å trykke lett med en stekespade på toppen av skivene mens du steker.
Lyst til å lage et annet smørbrød?
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG