Guide
Oppskrifter med brød
Foto: (bonchan)
Panzanella
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på grillfunksjon eller på 300 grader.
- Del paprikaene i to og legg med skinnsiden opp på et stekebrett. Når skinnet har fått svarte flekker, tar du dem ut og pakker dem inn i matpapir og et kjøkkenhåndkle.
- La avkjøle. Deretter fjernes skallet lett og paprikaen skjæres i strimler.
- Vask tomatene i vend dem olivenolje. Legg dem i en ildfast form sammen med hvitløksfedd skåret i tynne skiver. La stå i ca 15 minutter ved 220 grader.
- Del opp brødet i biter a 2x2 cm. Legg på et bakebrett og sett i ovnen i 5 minutter.
- Skjær løken i tynne skiver. Bland med finhakkete ansjosfileter, kapers, olivenolje og rødvinseddik.
- Ha brødterningene i en bolle sammen med tomatene og paprikastrimlene.
- Ha i finhakker basilikum. Bland godt og hell oljedressingen over.
- Bland godt nok en gang og smak til med salt, pepper, evt mer olje og eddik. Ha i svarte oliven.
- La gjerne stå i 15-30 minutter for å trekke.
Tips:
Du kan godt tilsette agurk i terninger, hvite bønner og/eller revet pecorino.
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Her finner du flere fristende salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Grillet chevre på brød med valnøtter
Fremgangsmåte
- Fordel sprø salatblader og valnøttkjerner på store tallerkener. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
- Legg fire store skiver ost på brødskiver på bakepapir under full styrke på grillen ved 220 grader til osten har smeltet og begynner å bli gyllen. Følg med slik at osten ikke blir brent.
- Legg brødskiveskivene på salaten og hell dressingen over.
Her finner du mange andre deilig sandwich
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 525.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 338.70 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Romanosalat med kremet dressing og kylling aka Cæsarsalat
Fremgangsmåte
- Start med krutongene:
Del brødet i terninger a 1 x 1 cm. Vend dem i oljen og bland inn finhakket hvitløk og bladpersille. - Fordel på et stekebrett med bakepapir og sett inn i ovnen ved 180 grader i 10 minutter til brødbitene er gylne. Pass på at de ikke blir brent.
- Vask og rens salaten. Fordel salatblader på hver tallerken og fordel kyllingkjøttet over.
- Dressing:
Visp alle ingrediensene sammen. Smak til med salt og pepper. - Hell dressing over salat og kylling. Legg på høvlet parmesan, krutonger og finhakket persille.
Tips:
Du kan godt erstatte kyllingen med like mye kokte hvite bønner. Det gir like god metthetsfølelse.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå