Guide
Oppskrifter med brød
Foto: (bonchan)
Fondue Waadtländer
Fremgangsmåte
- Skjær brødet i 2 cm store terninger.
- Del hvitløksfeddet i to og gni inn fonduegryten. Legg restene oppi.
- Riv gruyèren, er en fast løypeost som lages av kumelk og opprinnelig kommer fra det franskspråklige delen av Gruyèredistriktet i Sveits. Bland osten med maismelet direkte i gryten. Tilsett vin og sitronsaft.
- Rør mens blandingen varmes opp sakte og osten har smeltet. Tilsett malt muskatnøtt, pepper og kirsch.
- Server umiddelbart. Pass på at fonduen holder seg oppunder kokepunktet. Rør av og til slik at den ikke fester seg i bunnen.
Ostefonduen spises ved å feste brødbiter på fonduespydene og dyppe oppi ostemassen.
Her finner du flere oppskrifter med fondue
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 298.30 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Ostefondue
Fremgangsmåte
- Bruk en tykkbunnet gryte hvis du ikke har en fonduegryte.
- Del hvitløkbåten i to og gni gryten inn med den. Varm vinen nesten til kokepunktet, enten på kokeplaten eller over spritblusset.
- Bland maisennaen med den revne osten (helst emmenthaler og gruyère, alt. sveitserost og jarlsberg) og rør det inn i den varme vinen i flere omganger. Rør godt mellom hver runde.
- Tilsett brennevinet og krydderet og la småkoke i et par minutter.
- Hvis fonduen skulle skille seg, kan du røre ut litt maisenna ut i litt vin og piske inn i ostemassen. Og blir den stående for lenge, kan du tilsette mer vann og røre veldig godt slik at den blir jevn igjen.
- Stikk biter av brød og evt grønnsaker på fonduegaflene og dypp i gryta.
Her finner du flere oppskrifter med fondue
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå