Oppskrifter med brød
Brødpudding med sukat og rosiner
Fremgangsmåte
- Kok opp melk, fløte og krydder. Avkjøll noe. Pisk eggene inn i røren.
- Smør former med smør og dryss dem med sukker.
- Brødet vendes i røren og legges i formene, dryss på rosiner og sukat.
- Etterfyll formene med røren og dryss dem til slutt med sukker. La stå i 5 min, slik at brødet får trekke til seg smaken.
- Etterfyll formene og stek de i ovn på 160 grader i ca.20-30 min. Avkjøles slik at puddingen setter seg.
Tips: Bruk gjerne både gule og mørke rosiner.
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
Dekonstruerte bondepiker med gulrotmos
Fremgangsmåte
Gulrotmos:
Skrell gulerøttene og dekk med nok vann i en kjele sammen med halvparten av sukkeret og halvparten av margarinen. Kok til de er gjennomkokte. Ca. 20 minutt. Tilsett alt i en blender mens det er varmt sammen med resten av sukkeret og margarinen, samt resten av krydderet. Blend alt til det er en helt fin mos. Kjøl ned og ta det hele over i en sprøytepose til du er klar til å servere.
Arme riddere:
Bruk gjerne noe brød du har liggende som er en dag eller to gammelt. Hell soyamelken i en bolle og rør inn sukkeret sammen med kanel og en klype salt. Dypp skiven i blandingen, men ikke la det ligge lenge da det kan bli for bløtt. Smelt margarinet i en stekepanne på medium/høy varme. Stek brødet på hver side til det blir fint og gyllent, ca 2 minutt per side. Sett til side til det er avkjølt og skjær så i strimler i ønsket tykkelse.
Stekte brødsmuler:
Rist skiven i oven på 180 grader i 10 minutt. Pulser skiven i en foodprosessor til du har relativt fine smuler. Smelt margarinet i en stekepanne på medium/høy varme. Tilsett så brødsmulene sammen med sukker, salt og kanel, og stek til det er fint og gyllent (ca 2-3 minutt). Pass på at det ikke brenner seg.
Pisket krem:
Pisk kremen i en bolle med en mixmaster eller lignende til det blir tykkere og fluffy, rundt 1 minutt.
Ta det hele over i en sprøytepose og hold kaldt i kjøleskapet til du er klar for å servere.
Sett sammen desserten på en flat asjett eller en annen fin asjett du måtte ønske. Legg alt utover asjetten del for del, biter av arme riddere, gulrotmos, pisket krem og stekte brødsmuler. Pynt gjerne med litt sitrontimian.
Tips:
Ved å bruke glutenfritt brød, tilfredsstiller du også de som ikke vil ha eller tåler gluten.
Se våre andre glutenfrie oppskrifter
Lyst en annen variant tilslørte bondepiker?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Arme riddere med jordbær og iskrem
Fremgangsmåte
- Pisk egg, melk, sukker, vaniljesukker og sitronskall.
- Varm en panne til middels varme. Ha oppi litt smør av gangen. Dypp loffskivene i eggeblandingen og stek pent brune på begge sider.
- Legg over på et serveringsfat. Hold dem lune. Del jordbærene i skiver eller mos dem om de er veldig modne.
- Dryss over litt melis og bland godt.
Server ridderne med jordbær og iskrem eller pisket fløte.
Tips:
Pynt med sitronmelisse eller mynte.
Flere oppskrifter på Arme riddere
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG
Kandiserte pærer med arme riddere og melkesjokoladepulver
Fremgangsmåte
- Kok opp sukkerlake med sukker, vann og sitronsaften. Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut frøene med en kniv, ha frøene og stengene i sukkerlaken.
- Skjær pærene i 2 cm tykke skiver og stikk ut små rundinger som du legger i den varme sukkerlaken, posjer til møre.
- Arme riddere:
Bland sammen egg melk og fløte og dypp brødskivene i blandingen. Stek arme riddere i smør og stykk ut i samme størrelse som pære. - Grønt sukker:
Kjør 1 bunt sitronverbena og 2 dl sukker i food-prossesor til den er som et fint pulver. Sikt sukkeret gjennom en grov sikt og ha det i en lufttett beholder. - Melkesjokoladen tempereres og piskes kaldt og luftig over isvann. Hell over på et brett kledd med bakepapir og kjøl godt ned før du kjører det i food-prossesor til et pulver som avkjøles og holdes kaldt.
- Ferdigstillelse:
Legg pærebitene oppå arme riddere. Glaser med karamellen som du posjerte pæren i. Dryss litt grønt sukker på toppen av pæren og melkesjokoladepulver rundt. - Legg litt melkesjokoladepulver på tallerkenen og legg på en kule bringebærsorbet og melkesjokoladeiskrem.
Fyll små krumkaker med lettpisket krem og dryss det grønne sukkeret over, støtt inntil iskulene. Pynt eventuelt med nougatine.
Lyst på en annen variant av arme riddere?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.38 l Pris: 509.90 kr Bestillingsutvalget96 POENG
-
91 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG