- Dryss havsalt over fiskefiletene, dekk til og sett dem i kjøleskap i1-2 timer.
- Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og paprika og fres i ca 10 minutter, til det er mykt.
- Ha i tomater, hvitløk og 2 ½ dl vin. Dryss på litt salt og pepper.
- Legg i fisken som er delt i biter på 5 cm, skru ned på svak varme, legg på lokk og la det småkoke ca 10 minutter.
- Hvis kjelen er stor nok, har du i sandskjellene. Kast skjell som er åpne eller skadet.
- Legg på lokk og damp skjellene i ca 5 minutter, til de åpner seg. Da skulle også fisken være ferdig.
- Hvis kjelen er for liten til å romme sandskjellene, damper du dem i vel ½ dl hvitvin i egen kjele i ca 5 minutter, deretter har du dem i den store kjelen. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
- Varm ca 4 ss olivenolje i en stor stekepanne med høye kanter på middels varme. Stek brødet, noen skiver om gangen i 5-6 minutter, til det er gyllent. Vend på skivene etter behov.
- Ha mer olje i pannen for hver omgang med brød. Skjær hver skive diagonalt i to og legg to av disse trekantene på bunnen av hver av de 6 store suppebollene.
- Når suppen er ferdig har du i smør og dreier pannen rundt noen få ganger slik at kraften tykner0.
Øs suppe og fisk over brødet. Dryss bladpersille over og server med en gang.
Tips:
Du kan godt droppe sandskjell, og heller lage en ren fiskegryte og tilsette kokte poteter like før servering.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur