Grillmat oppskrifter
Kyllingspyd med cæsarsalat
Fremgangsmåte
- Kyllingen:
Finhakk hvitløk og chilipepper og fres det i litt olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene til grillsausen. - La det koke litt inn til en kraftig saus.
- Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte supermarkeder eller asiatiske dagligvareforretninger.
- Skjær kyllingfiletene i biter og træ dem inn på grillspyd. Pensle med litt av hoi-sin-sausen. Har du tid, kan du la kyllingbitene marinere en stund i sausen før du griller eller steker dem.
- Pass på at varmen ikke er for sterk slik at kjøttet blir brent. Stek spydene i panne eller på grill noen minutter på hver side. Pensle med mer saus under steking.
- Cæsarsalat:
Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en food-processor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, som når du lager majones. - Vask, tørk og riv salaten i biter. La noen blader være hele. Ha salaten i en salatbolle, eventuelt i porsjonsboller, og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.
- Server kyllingspydene med cæsarsalat og gjerne ristet brød med hvitløkpasta.
- Hvitløkspasta:
Sett ovnen på 225 grader. - Legg hele hvitløk med skall i en liten ildfast form. Hell over litt olivenolje og legg eventuelt på noen timiankvister.
- Bak i ovn i ca 15 minutter eller til hvitløkfeddene kjennes myke.
- Skjær et snitt i hvitløkfeddene og klem ut innholdet. Mos det med en gaffel og spe med litt olje. Smak til med salt og pepper.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Grillspyd med marinert kalkunfilet
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til marianden. Ha hvitt kjøtt og marinaden i en plastpose. Knyt posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap.
Bland sammen like deler soyasaus, søt chilisaus og tørr sherry eller eplejus til den søte chilidippen.
Træ biter av kalkunfilet, ananas, kalkunpølse og chilipepper på spyd. Legg spydet på grillen og la det steke til kjøttet er stekt igjennom. Server grillspydet med søt chilidip ved siden av.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Grillspyd med marinert kyllingfilet og scampi
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfilet i passe store terninger. Bland alle ingrediensene til marianden.
- Ha ternet kyllingkjøtt, scampi og marinade i dobbel plastpose. Knyt posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap og mariner fra ½ time til natten over.
- Ta kjøtt og scampi opp fra marinaden og træ det på spyd sammen med limebåter.
- Legg spydet på grillen og la det steke til kjøttet er gjennomstekt.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG