Guide
Grillmat oppskrifter
Slik griller du lammekoteletter
Fremgangsmåte
- Pensle kotelettene med olje og dryss over salt, pepper og rosmarin.
- Grill kotelettene/lammeskivene 3-4 minutter på hver side.
Server med godt brød, tzatsiki og tomatsalat med løk, fetaost og oliven.
Mange andre deilige retter med lammekoteletter
Her er veldig mange grilloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Hjemmelaget tyrkisk kebab
Fremgangsmåte
- Bløtlegg grillspyd av tre i minst ½ time.
- Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. ½ time.
- Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.
- Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.
- Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og en god tomatsalat. Smak til med salt.
- Kebab med kvernet kjøtt er vanlig i østlige Middelhavsland. Lages vanligvis av lam, men kjøttdeig eller familiedeig kan brukes i stedet. Ikke bruk karbonadedeig, det blir fort tørt.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre er det lurt å bruke to stykker til hvert spyd da kebabene er lettere å snu på grillen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå