Grillmat oppskrifter
Svinekjøtt kan varieres i det uendelige
Marinert og grillet spareribs med raita og nudel-, tomat og aspargessalat
Fremgangsmåte
Bruk 2 kg tynnribbe av svin skåret opp til spareribs, alt. såkalt grillribbe. Du kan også bruke nakkekoteletter hvis du ønsker mindre fett.
land marinaden. Legg kjøttstykkene i en solid plastpose eller plastboks og hell marinaden over. Legg i kjøleskapet. Snu posen et par ganger i løpet av marineringen som bør vare minst 3-4 timer, aller helst natten over.
Grill kjøttstykkene over direkte varme i 10-15 minutter på hver side, avhengig av tykkelse, eller noe lenger hvis du bruker indirekte varme, snu et par ganger underveis for å sjekke at at kjøttet ikke blir altfor svartsvidd og pensle med marinaden.
Nudel-, tomat- og aspargessalat:
Kok nudlene etter anvisning på pakken. La dryppe godt av. Kok aspargesene i lettsaltet vann et par minutter. Varm opp olje i en stekepanne eller aller helst wok og fres hvitløk og sjalottløk til alt er mykt. Tilsett nudlene og la frese med. Deretter aspargesene som du har kuttet i to på tvers hvis de er lang, også på langs hvis de er tykke. Rør inn cherrytomatene. Rist gresskarkjerner i tørr stekepanne og dryss oppå salaten sammen med noen skiver (eller grovrevet) parmesan. Drypp soyasaus og limesaft over til slutt.
Raita:
Riv squashen, dryss over litt salt og ha i et dørslag. La stå i en halvtime. Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time. Hvis du bruker den fetere tyrkiske eller greske yoghurten, behøver du ikke gjøre det. Bland yoghurt, agurk, hvitløk, koriander og chilisaus og smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Eksotisk svinefilet
Fremgangsmåte
Ta fileten opp av blandingen, og grill den på medium varme i 12- 15 min.
Smør over resten av den eksotiske sausen når den er ferdig grillet.
Grillsausen passer spesielt godt sammen til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.
Se alle de gode grilltipsene her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Øl-marinerte grillede svinekoteletter
Fremgangsmåte
- Bland vann, øl, grovsalt, sukker og melasse i en stor bolle. Rør til salt og sukker løser seg opp. Rør inn is. Putt svinekoteletterne i en stor plastpose. Hell ølmarinaden over kotelettene og lukk posen. Legg i kjøleskapet i 4 timer, snu posen av og til.
- Sett grillen på medium varme. Fjern kotelettene fra marinaden og tørk av dem.
- Bland hvitløk, pepper, salt, og salvie. Gni hvitløksblanding på begge sider av kotelettene. Bruk gjerne et steketermometer, plassér det i midten av en svinekotelett og grill til det viser mellom 63°C og 65°C, ca 10 minutter på hver side.
- Når de er ferdig grillet, dekk dem til med folie og la dem hvile 5 minutter før servering.
Serveres med salat og brød eller poteter.
Mange lekre oppskrifter på koteletter finner du her
Her er veldig mange grilloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 272.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Grillspyd med svinekjøtt aprikos og chili
Fremgangsmåte
Bruker du grillspyd av tre, bør de bløtlegges i vann en stund først ellers kan de ta fyr.
Skjær kjøtt og grønnsaker i tilnærmet like store biter. For å få jevn grilling på alle sider er det viktig at bitene ikke sitter for tett.
Pensle spydene med litt olje, slik at de ikke fester seg til grillen.
Grillspydene grilles rundt i 2-4 minutter.
Server grillspydene med eksotisk grillsaus og en grønn salat og litt brød. Sausen kan du få kjøpt ferdig på flaske eller du kan lage den selv.
Grillsausen passer spesielt godt sammen til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.
Her er veldig mange grilloppskrifter
Kylling er godt på grillen
Se alle de gode grilltipsene her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG