Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 Juni 2005 - 01:00

    Kyllingstrimler med scampisaus

    Kyllingretter blir det mange av fremover. Lett å tilberede samtidig som en rekke friske hvitviner passer godt til både kyllingen og den varme årstiden vi nå er inne i.
    20. juni 2005
  • 13 Juni 2005 - 01:00

    Sommerlig spekemat

    Grønnsaker er en naturlig del av garnityret som skal til for gi en balansert opplevelse av spekematen. Øl er naturlig å servere til dette, men vi gir deg også et tips til en deilig frisk hvitvin fra Italia.
    13. juni 2005
  • 10 Juni 2005 - 01:00

    Norsk sjømat søker lovbeskyttelse

    For første gang søker norske sjømatprodusenter om lovbeskyttelse og eksklusiv rett til geografisk opprinnelsesmerking av produktene. Ordningen skal hindre misbruk av produktnavn og gi forbrukerne rett informasjon.
    10. juni 2005
  • 09 Juni 2005 - 12:30

    Sommerlig rulett

    Kålrulettene i føres sommerens nye kål og asiatiskinspirert krydring. God og lett sesongmat for hele familien.
    09. juni 2005
  • 09 Juni 2005 - 01:00

    Indrefilet surret i spekeskinke

    Vi spanderer på oss svineindrefilet. Litt spekeskinke surret rundt forsterker smaksbildet, og den myke merlotvinen håperr vi passer godt til resten av tilbehøret du selvsagt også får oppskriftene til.
    09. juni 2005
  • 08 Juni 2005 - 01:00

    Fisk som håndmat

    Fiskeburgere er ikke et ukjent fenomen for dem som allerede har forsøkt seg på dette. Imidlertid er det rom for variasjoner, noe disse tre oppskriftene viser til fulle.
    08. juni 2005
  • 07 Juni 2005 - 01:00

    Unionsoppløsningsmeny

    I dag er det 100 år siden unionen med svenskene ble oppløst. Dette feirer vi med en tre-retters meny der du får forslag til flere for- og hovedretter.
    07. juni 2005
  • 04 Juni 2005 - 08:00

    Seiersmenyen

    Siste italienske middag ut før det spennende oppgjøret på Ullevål er en fullverdig tre-retters italiensk meny. Måtte det beste laget vinne!
    04. juni 2005
  • 30 Mai 2005 - 16:50

    Is uten kompromisser

    Tre isglade karer på Kolbotn sørger for at du kan få kjøpt iskrem og sorbeter som er langt bedre enn det selv restaurantene klarer å lage.
    30. Mai 2005
  • 30 Mai 2005 - 15:08

    Forførende kurver

    Straks er juni her, med sommer og sol og kanskje spontane turer ut i naturen. Om dere så ikke kommer lenger enn til nærmeste blomstereng, skal det ikke stå på matfølget. Fyll kurven med godsaker og kom deg ut!
    30. Mai 2005
  • 27 Mai 2005 - 01:00

    Afrikansk kylling Yassa

    Denne fredagen velger vi oss kylling. Vi lover deg et smaksrikt og mettende måltid er dagens vinforslag virkelig får bryne seg. Har du anledning - la kyllingstykkene godgjøre seg litt lengre i marinaden.
    27. Mai 2005
  • 26 Mai 2005 - 10:03

    Mettende blåskjell

    Et blåskjellmåltid må ikke nødvendigvis nytes sammen med hvitvin. Både rosé- og rødvin smaker himmelsk til.
    26. Mai 2005
  • 26 Mai 2005 - 01:00

    Finnbiff med ostesaus

    Frossen finnbiff er nær sagt alltid å finne i frysedisken. Under jakta er selvsagt ferskt kjøtt å foretrekke, men vi skal nok klare oss likevel. Spesielt når vi kan nyte de gode vinene.
    26. Mai 2005
  • 21 Mai 2005 - 01:00

    Steinbitpizza med grillede grønnsaker

    Steinbitpizza, eller pizza bianco (i Italia), er lørdagens fiskemåltid. Kanskje en ny måte å få barna til å spise fisk på? Drikkeforslagene får de selvsagt ingen nytte av.
    21. Mai 2005
  • 20 Mai 2005 - 18:09

    Intens berøring

    Desserten i det moderne måltidet skal være en intens siste berøring og må samtidig fungere på samme måte som elementene den følger etter.
    20. Mai 2005
  • 19 Mai 2005 - 01:00

    Kyllingwok med guacamole

    En av mai måneds korte arbeidsuker er straks over. Lette kyllingretter er noe vi alltid vender tilbake til. Raskt å lage i stand, og velsmakende sammen med en deilig hvitvin.
    19. Mai 2005
  • 16 Mai 2005 - 13:00

    Pinse- og 17. mai-meny

    I år kommer pinsen og 17. mai hakk i hel. Derfor setter vi like godt sammen en storslagen meny som du selv kan plukke dine retter fra disse to dagene. Det blir surf & turf med litt søtsaker helt til slutt.
    16. Mai 2005
  • 13 Mai 2005 - 01:00

    Aspargessalat

    Sauvignon blanc er regnet som den aller beste match til asparges. Som regel i form av en Sancerre, men dagens vinforslag kommer imidlertid fra et helt annet sted. NB! Husk å handle inn polvarene i dag grunnet pinse og 17. mai.
    13. Mai 2005
  • 11 Mai 2005 - 01:00

    Skinkebiff med kinakål og pesto

    Svinekjøtt er lyst kjøtt. Og det er saftig, mørt og magert. Videre er det svært raskt å tilberede og tar lett smak fra krydder. Dessuten passer svært ofte hvite viner til slike retter.
    11. Mai 2005
  • 09 Mai 2005 - 01:00

    Wok med peppersaus

    Kylling egner seg svært godt i wokretter. Mildt som kjøttet er tar det til seg alle de gode smakene og krydderet du benytter. Til dagens miks har vi funnet tre drikkeforslag.
    09. Mai 2005
  • 07 Mai 2005 - 01:00

    Steinbitkotelett Ossobuco

    Steinbit er en fisk vi kan servere på mange vis. Dagens forslag gir deg garantert en smakfull og frisk opplevelse. Her følger vinen opp på en aldeles eminent måte.
    07. Mai 2005
  • 06 Mai 2005 - 01:00

    Svinekjøtt i sursøt saus

    Svinekjøtt og sursøt saus som skapt for hverandre. Og da kommer jo også ananasen til sin rett. Hva annet enn ris og en deilig hvitvin, aller helst en tysk sådan, kan gjøre denne fredagens måltid fullendt?
    06. Mai 2005
  • 05 Mai 2005 - 01:00

    Varmrøkt biff med nudler

    På en aldri så liten innlagt fridag serverer vi deg et lettilberedt middagsforslag. Dersom være tillater det kan du kanskje ta både familie og mat med ut på tur?
    05. Mai 2005
  • 02 Mai 2005 - 16:46

    Grønt er god butikk

    Den engelske puben har tradisjonelt vært ganske brun. Men i London er noen puber grønne og demonstrerer at bærekraft og lønnsomhet går hånd i hånd.
    02. Mai 2005
  • 02 Mai 2005 - 01:00

    Trylleburger med rosa og grønn saus

    Dette middagstipset bør gå rett hjem hos barna. Burger, servert med slike morsomme sauser, smaker selvsagt like godt. Nydelig øl kan likevel vi voksne unne oss til retten.
    02. Mai 2005