Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 September 2007 - 13:00

    Landslaget fronter kampanje

    Even Ramsvik og resten av kokkelandslaget fronter informasjonskampanjen Naturlig bortskjemt mat, som handler om økologisk mat.
    21. september 2007
  • 21 September 2007 - 01:00

    Kyllingfilet med eple og bacon

    En kulinarisk opplevelse behøver ikke være vanskelig for at den skal være velsmakende - dagens rett er en rett for konger!
    21. september 2007
  • 20 September 2007 - 17:25

    Økologisk brødeventyr

    Det hele startet med at han ikke tålte gjær og bakte brød av mel, salt og vann. Siden har han åpnet tre bakerier, og nå drømmer den danske kokken og kolonialgründeren Per Brun om total brøddominans.
    20. september 2007
  • 20 September 2007 - 14:08

    Svinekoteletter i epleskrud

    Det skal ikke mange håndgrepene til for å løfte en høstblek svinekotelett til større smakshøyder. Med en godt tilpasset og litt kreativ saus, og ikke minst - en velvalgt vin i glasset er kvelden reddet.
    20. september 2007
  • 20 September 2007 - 09:00

    Gourmetpotet på jordet

    Importerte småpoteter selges som gourmetpoteter til en stiv pris og er godt likt blant kokker. Her hjemme blir de liggende på jordet. Til kokker henter dem.
    20. september 2007
  • 19 September 2007 - 15:00

    Dekker bordet i Russland

    De nordiske landene presenterer sin mattradisjon og kulinariske dimensjon i St. Petersburg denne uken.
    19. september 2007
  • 19 September 2007 - 01:00

    Fiskefilet med eplesider

    Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler!
    19. september 2007
  • 18 September 2007 - 01:00

    Chilensk festmat

    I dag er det Chiles nasjonaldag, og vi feirer den med et skikkelig festmåltid!
    18. september 2007
  • 17 September 2007 - 17:00

    Kreftalarm fra Mattilsynet

    I følge Mattilsynet finnes det for mye av det kreftfremkallende stoffet akrylamid i en rekke matvarer.
    17. september 2007
  • 17 September 2007 - 01:00

    Middagssalat med kylling

    Frisk, knasende hjertesalat med saftig kylling og herlige kikerter - for en deilig start på uken!
    17. september 2007
  • 16 September 2007 - 01:00

    Ovnsbakt kalvebryst

    Vi trår til med en riktig tradisjonsrik delikatesse denne søndagen - saftig og velsmakende kalvebryst.
    16. september 2007
  • 15 September 2007 - 09:00

    Kokkelandslaget til Smag på kunsten

    Manager Sven Erik Renaa har med seg Even Ramsvik, Andreas Myhrvold og Elise Rønning til Smag på kunsten i Århus 15. - 19. september.
    15. september 2007
  • 15 September 2007 - 01:00

    Grillet gravlaks med potetsalat

    Hvis du aldri har grillet gravlaks er det på tide å prøve - vær beredt på en kulinarisk a-ha opplevelse!
    15. september 2007
  • 14 September 2007 - 15:00

    Vil totalfrede hummer

    Et utvalg i Fiskeridirektoratet vil gjøre det ulovlig å fiske hummer i Norge de neste 20 årene. Dette må til for å berge bestanden, mener utvalget.
    14. september 2007
  • 14 September 2007 - 01:00

    Reinsdyrfilet med grønnsaksragu

    Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne fredagen - en perfekt begynnelse på en smakfull helg!
    14. september 2007
  • 11 September 2007 - 12:44

    Økologisk Mørelaks med Spesialitet-status

    Røkt økologisk laks fra Sunnmøre Røykeri i Sjøholt på Sunnmøre er godkjent som ny norsk matspesialitet.
    11. september 2007
  • 10 September 2007 - 15:15

    Venter på hummerfest

    Svenske kokker og kjøkkensjefer er snart klare for en av de største begivenhetene i landet. Hummerpremieren.
    10. september 2007
  • 10 September 2007 - 14:15

    Våt suksess

    Matfestivalen i Bergen ble en våt suksess. Bryggen var fylt av matglade mennesker fra fredag til søndag.
    10. september 2007
  • 09 September 2007 - 01:00

    Østers naturell

    Søndag den 9. september møtes Norges beste østersåpnere til dyst i NM i østersåpning på Egertorget i Oslo. Da er det bare rett og rimelig at vi serverer østers denne dagen.
    09. september 2007
  • 06 September 2007 - 15:00

    Fikk ros - vil vokse

    Øyna Gårdsmat har produsert en pølse i verdensklasse, mener mesterkokk Sven Erik Renaa. Nå vil småskalaprodusenten vokse.
    06. september 2007
  • 06 September 2007 - 13:30

    Norsk mat blir norskere

    Flere restauranter satser på det særegent norske. Undersøkelser som er gjort av KSL Matmerk viser at mange er nysgjerrige på norsk lokalmat. Restauranter hiver seg på bølgen.
    06. september 2007
  • 06 September 2007 - 01:00

    Sursøt svineszechuan

    Lynrask og full av smak - det er stikkordene for denne dagens fristelse, selvsagt med drikkeanbefaling til.
    06. september 2007
  • 04 September 2007 - 15:28

    Skjellig grunn til misnøye

    Vi innbiller oss at vi er verdensmestere i alt som kommer fra havet. Forsker Stein Mortensen ved Havforskningsinstituttet hevder at det fortsatt er et langt stykke å gå før du kan servere blåskjell av topp kvalitet.
    04. september 2007
  • 03 September 2007 - 11:30

    Møteplass for verdens matindustri

    Anuga 2007 i Køln er en stor møteplass for verdens matvareindustri. Den arrangeres fra 13. til 17. oktober og sveitsiske selskaper og oster er godt representert.
    03. september 2007
  • 31 August 2007 - 13:40

    Skal lære nordmenn om tørrfisk

    Nesten 80 kokker og servitører fra restauranter i Bergen skal lære om tørrfisk i Norsk Sjømatsenter mandag 3. og onsdag 5. september.
    31. august 2007