Kokkelandslaget til Smag på kunsten
Manager Sven Erik Renaa har med seg Even Ramsvik, Andreas Myhrvold og Elise Rønning til Smag på kunsten i Århus 15. - 19. september.
Redaksjonen
15 September 2007 - 09:00
Dette er en festival der kunst og kokkekunst møtes.
Utvalgte retter
Her skal landslaget stille ut utvalgte retter fra World Cup i Luxembourg 2006. Dessuten skal Renaa arbeide sammen med kunstneren Søren Bencke.
Da kan publikum se de egenartede rettene bli komponert og tryllet frem på stedet. Kokkene og kunstnerne møtes og går i gastronomisk og kunstnerisk clinch to ganger om dagen.
I "KunstnerCorner" vil kokker, kunstnere og andre fortelle om mat og kunst, og sammenhenger mellom de to kunstformene.
Reise i sanser
De nordiske kokkene tar også publikum med på en reise i farger, dufter og smaksopplevelser.
Fra Grønland og Island via Norge, og Finland til Sverige og Danmark vil publikum få kulinarisk nærkontakt med matkulturer, råvarer og tilberedelse - og om den kunsten som inspirerer til nye smaker, uttrykk og sammensetninger.
Potensiale
De viser også publikum hvordan kunst blir til mat og mat til kunst, og gjennom delikate og helt spesielle visuelle og smaksmessige inntrykk, tolkes vår nordiske kulturarv, identitet og verdier.
Besøkende får altså se potensialet til det nordiske kjøkkenet, og hvordan det utvikles og presenteres.
Forsiden akkurat nå