Møteplass for verdens matindustri

Anuga 2007 i Køln er en stor møteplass for verdens matvareindustri. Den arrangeres fra 13. til 17. oktober og sveitsiske selskaper og oster er godt representert.
Redaksjonen
03 September 2007 - 11:30

Anuga er verdens største og viktigste handelsplattform for verdens matindustri. Flere enn 6 000 tilbydere fra rundt 100 land er på plass for å vise frem variasjonen innen industrien.
 
Sveitsiske selskaper vil spille en viktig rolle på messen i år. Sveits har nemlig så mange som 75 selskaper representert. I tillegg til disse selskapet vil det være to sveitsiske paviljonger under messen.
 
Bærebjelke
Med en omsetning på 15.084 milliarder sveitserfranc (tall fra 2005, drikke ikke medregnet) er sveitsisk matindustri en bærebjelke i landets økonomi. I tillegg til å sysselsette 33 235 mennesker er selskapene viktige kjøpere av svetsiske landbruksprodukter.
 
Stor eksport
Flere av disse selskapene genererer en stor del av inntektene sine gjennom eksport.
 
Nesten halvparten av all melk, 43,8 prosent, som produseres i Sveits går med til osteproduksjon. Omtrent en tredel av all osten som produseres blir eksportert.
 
Ostespesialiteter
Tjueni osteprodusenter går sammen om å presentere ostene sine under messen. I tillegg vil de presentere andre meieriprodukter. Flere av de sveitsiske ostespesialitetene har vunnet priser i internasjonale konkurranser. Med 500 millioner kunder er Europa det største eksportmarkedet for sveitsisk ost.
Mye Emmentaler
Av de 56 068 tonnene ost som ble eksportert fra Sveits i fjor var det spesielt stor etterspørsel etter Emmentaler AOC (22 000 tonn gikk til eksport), Le Gruyère AOC (11 000 tonn) og Appenzeller (5 300 tonn).
 
Ost er voldsomt populært i Sveits og hver person spiste i gjennomsnitt 20,01 kilo i fjor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her