Venter på hummerfest
Svenske kokker og kjøkkensjefer er snart klare for en av de største begivenhetene i landet. Hummerpremieren.
Redaksjonen
10 September 2007 - 15:15
Da står de klare for å ta imot den etterlengtede råvaren, og Sverige forvandles til en eneste stor skalldyrfest.
Det er Bohuslän og resten av vestkysten av Sverige som er det store hummerparadiset. Kokkene og kjøkkensjefene venter med lengsel på premieren som er 24. september klokken 07.00.
Begivenhet
Premieren er en av årets virkelig store begivenheter for kjøkkenfolket. Tradisjonsrike fiskesteder som Smögen, Fjällbacka og Flatön syder av kreative hummerretter, og for disse byene er hummerfangst en meget viktig næring.
Her er det sikkert ett og annet å snappe opp for norske kokker.
Morgen til kveld
Det serveres hummer fra morgen til kveld på alle spisesteder med respekt for seg selv. Både enkle spisesteder og gourmetrestauranter serverer hummer. Ikke bare langs kysten, men i hele Sverige.
Hummersesongen er også tiden for hummersafari. Safariene avsluttes med en eksklusiv hummermiddag.
Flere arrangører
I Bohuslän skal blant annet disse aktørene gjøre noe ekstra ut av sesongen: Handelsman Flink, Stora Hotellet, Hotel Kapriofol, Sealodge Smögen og Smögens Havsbad.
Grebbestad Bryggeri produserer et spesielt øl som passer til hummer.
I 1996 ble Hummerakademiet etablert i Hunnebostrand. Akademiet skal være med på å sikre en størst mulig hummerbestand, skriver boarding.no.
Forsiden akkurat nå